2017 m. spalio 12 d., ketvirtadienis

Kas yra lietuviško išpilstymo liberalas arba liberalizmas Lietuvoje?



Kas yra lietuviško išpilstymo liberalas arba liberalizmas Lietuvoje?
Tai, kas dabar vyksta Lietuvoje, galima būtų apibūdinti vienu  žodžiu – liberalizmas. Tuo sunku patikėti, iš visų jėgų bandai save įtikinti, kad to negali būti todėl, kad tai neįmanoma, tačiau kiekvieną kartą, kai susitinki gyvenime su trykštančiu optimizmu, fontanuojančiu reformomis, žeriančiu Ostapo Benderio vertus pažadus, iki koktumo besišypsančiu veikėju – politiku, valstybės tarnautoju, teisėju, pareigūnu, žurnalistu, ekspertu – kurie visada pasiruošę tau „padėti“, suteikia tau viltį, o po to tave apiplėšia visais įmanomais būdais, yra sunku susitaikyti su mintimi, jog vienintelė sėkmės formulė Marijos žemėje beliko liberalizmas?… Bet kuris Lietuvos pilietis, neabejoju, savo santykiuose su valstybe yra patyręs tokį jausmą ir galėtų papasakoti savo liberalią istoriją. Pavyzdžiui, važiuoji automobiliu, priekyje važiuojantis juda keistai lėtai. Parodai , kad lenki, tačiau lenkiamas automobilis staiga padidina greitį. Įpusėjęs manevrą, tu jau esi priverstas spausti akseleratorių, kadangi iš priekio artėja kliūtis. Visas išprakaitavęs aplenki, o po savaitės gauni iš policijos nutarimą, jog viršijai greitį, kadangi tuo automobiliu, kuris sukėlė avarinę situaciją važiavo … slaptas patrulis su greičio matavimo įranga!!
Liberalų nuskriaustas pilietis trokšdamas teisingumo pasiskundžia iš grožio salonų neišlendančiai teisėjai, ši be jokio pagrindo atmetė visus jo pateiktus įrodymus, neginčijamai įrodančius priešais besivaipančios liberalios šalies kaltę, atmetė visus tūlo piliečio paaiškinimus, prašymus, protestus pagaliau, skyrė jam, pasipiktinusiam tokiu liberalių teisėjos nusikalstamu pareigų neatlikimu baudą už nepagarbą teismui ir nusprendė prašymą atmesti. Kai jums liberalas sako, turite teisę skųsti sprendimą, jis jums iš tiesų sako - dėjau , dedu ir dėsiu ant tavo visų teisių ir lūkesčių!
Ir tokių liberalizmo pavyzdžių apstu visose liberalios Lietuvos gyvenimo sferose. Tiesiog plaukai piestu stojasi, kai išgirsti pasakojimus apie didžiausią atstumą tarp piliečio teisėtų lūkesčių ir gauto liberalaus niekinio rezultato, tai didžiausio nusivylimo istorijos iš santykių su visų keturių Lietuvos valdžios šakų ir elito atstovais, vertos būti įrašytos į Dantės "Dieviškosios komedijos" pragaro ratų aprašymus.
Jų mėgstama mantra yra „Pats esi kaltas“, tačiau jeigu jam pavyko tave apgauti, tai dar nereiškia, kad tu esi kvailas – tai reiškia tik, kad tu tikėjaisi teisingumo ten, kur jį liberalai sunaikino be gailesčio, pasitikėjai liberalu daugiau, nei jis buvo to vertas.
Kas yra liberalizmas Lietuvoje? Šį keistą žodį yra labai sunku adekvačiai suvokti ir išversti į bet kokią kalbą, ne tik į lietuvių, todėl perteikti šio žodžio giluminę prasmę įmanoma tik visos eilės lietuviškų sinonimų pagalba, pavyzdžiui, „neįtikėtinas įžūlumas“, „peržengianti bet kokias padorumo ribas niekšybė“, „ypatingai ciniškas melas“, „įžūlumo ir cinizmo viršūnė, kuri tiesiog nokautuoja oponentą“, „neeilinis chamiškumas“, „neįmanomas melas“, „neregėtas įžūlumas“ ir t. t. Kas yra liberalizmas praktikoje geriausiai iliustruoja pavyzdžiai iš biblinio  folkloro :
 – jaunuolis, kuris nužudė savo tėvus, prašo teisėją jo pasigailėti tuo pagrindu, kad jis dabar yra našlaitis;
– žudikas su kruvinu durklu stovi šalia savo aukos lavono. Jūs , išgirdęs pagalbos šauksmą, pribėgate ir klausiate : „Kas atsitiko?!“. Žudikas jums paduoda savo durklą ir sako : „Jūs nužudėte žmogų.“, ir vėliau jis visuose teismuose duos visas šventas priesaikas, kad būtent jūs, atsitiktinis praeivis ir esate tas žiaurus žudikas.
Tai – liberalizmas, kuomet žmonės gali prisiekti visais Šventaisiais, jog sakys tiesa, tik tiesą ir nieko daugiau tik tiesą, ir čia pat gali pasakyti siaubingą melą, nuo kurio nukentės visiškai nekalti žmonės. – II Pasaulinio karo metais vargšė serbų šeima išgelbėjo nuo nacių mažą mergaitę Madeleine Albright. Miela mažylė išaugo, tapo JAV Valstybės sekretore ir nepamiršo „padėkoti “ savo gelbėtojams serbams – pasiuntė JAV „asus“ bombarduoti Jugoslaviją. Garsus amerikiečių advokatas Alanas Dershowitz‘as apie liberalizmą parašė net to paties pavadinimo knygą, kurioje išgyrė liberalizmą kaip labai veiksmingą ir unikalią strategiją, beribis, įžūlus liberlaus melas visada apsivainikuoja pergale teisminėse bylose. Dershowitz‘as savo advokato praktikoje seniai naudoja liberalią taktiką, kuri jam be jokių sąžinės priekaištų leido apginti teisme garsų šeimos žudiką O‘Džei Simpsoną arba reikalauti taikyti terorą „palestiniečių teroristų“ šeimų nariams.
Liberalizmo požymiai:
– pribloškiantys veiksmų įžūlumas ir cinizmas;
– melas, šmeižtas, apgaulė, apkalbos, priesaikos sulaužymas, išdavystė, išpuoliai, sabotažas;
– svetimų nuopelnų pasisavinimas, savo nusikaltimų priskyrimas aukoms ir priešams;
– dvigubi elgesio standartai;
– visų moralės normų, gailesčio, užuojautos , orumo paniekinimas;
– pačių šlykščiausių priemonių prieš oponentą panaudojimas, kurios yra jokiu būdu nepriimtinos oponentui, ir dėl to oponentas nesitiki jų ir iš savo priešininko; – asmuo, naudojantis liberalius metodus, visada veikia iki galutinės pergalės, veikia, kol yra bent mažiausia galimybė veikti, – liberalizmas nepripažįsta pralaimėjimo, jis gali pripažinti taktinį atsitraukimą, kad vėliau galėtų suduoti naują šlykštų smūgį. Pagal liberalizmo principus yra sukurta Izraelio specialiųjų pajėgų kovos be ginklo sistema Krav-Maga, kurios esminis bruožas ir yra „negarbingi“, klastingi kovos būdai ir veiksmai – smūgiai į tarpkojį, dūriai pirštais į akis, įkandimai ir panašiai. Apie liberalizmo metodų panaudojimon praktiką Lietuvoje reikia kalbėti garsiai dabar, kol jie dar bando vaidinti teisingus, dorus, sąžiningus – vėliau jie net nebandys apsimesti ir niekšybę paskelbs įstatymu. Tada bus vėlu. Tam kažkiek galėtų padėti liberalių veikėjų, pasižymėjusių savo stulbinančiai nepadoria veikla įvairiose srityse, parodomasis sąrašas, kad bent jau žmonės žinotų, ko galima iš jų laukti ir būtų pasirengę.

Liberalas nemoka dirbti, kadangi jo tikslas yra uždirbti, todėl darbo galima ir nepadaryti - svarbu gauti pinigus.
Jų jautrias ir poetiškas sielas labia žeidžia, jeigu padorūs Lietuvos žmonės smerkia taip paplitusį liberalų tarpe nepadorumą, iškrypimus, parazitinį gyvenimo būdą. Liberalų trečiarūšių "patriotų" požiūris rodo viso jų liberalumo, demokratijos, žmogaus teisių ir laisvių suvokimo skurdą ir melą. Kiek liberalas nebūtų išsilavinęs, tačiau kiaulės, tūnančios juose, jiems niekaip nepavyksta paslėpti - ji išlenda iš liberalo jau trečiame liberalo sakinyje. Pasirodo, lietuviški liberalai yra tie, kurie už laisvę, bet pasiruošę nužudyti kiekvieną, kuris turi kitokią nuomonę, nei liberalų. Liberalai visada už įstatymo viršenybę, tačiau tik liberalų nusikaltimams, vagystėms, aferoms legalizuoti ir apsaugoti nusikalstamu būdu įgytą turtą. Liberalai už lygybę, tačiau tik išrinktiesiems saviems liberalams, o smurtas
prieš visus kitus galimas ir būtinas, jeigu jis padeda liberalui sukti nešvarų jo bizniuką. Liberalams korupcija yra vienintelis būdas pasiekti liberalų dominavimą sociume. JIe tie, kurie sugeba elgtis kaip gyvuliai, tačiau visada galvoja, kad yra aukštesnės civilizacijos ateiviai Žemėje. Liberalas gimė tam, kad viešą interesą padaryti liberalo privačiu interesu ir širdžiai mielu skaičiuku banko sąskaitoje. Liberalas bent dieną nepadaręs aferos, niekšybės, finansinio nusikaltimo ar šiaip kiaulystės, jau kitą dieną yra atleidžiamas iš liberalų partijos su įrašu "Tapo komunistu". Jeigu liberalas bent kartą pasielgia sąžiningai, kažkur visatoje atsiranda nauja žvaigždė. Jeigu liberalas sako, kad elgiasi sąžiningai ir garbingai, reiškia, kad jūsų turtą liberalas jau pavogė. Liberalas ne kalėjime, tai ne jo nuopelnas, o tik prokuratūros ir teismo, kuriuose dirba tokie patys liberalai, korupcija ir darbo trūkumas. Liberalų suplanuotas, liberalų pagimdytos totalinės korupcijos tikslas yra pasisavinti visuomenės turtą ir likti nenubaustam, o tam reikia, kad prokuratūroje ir teisme dirbtų idėjiniai broliai liberalai, kurie niekšybę visada užjaučia, supranta, toleruoja, o tiesos ir teisingumo nekenčia.
Liberalo kas rytinė malda skamba taip:
Parduosiu mamą ir Tėvynę,
Parduosiu velniui dūšią liberinę,
Kad tik manojoj piniginėj,
Skambėtų Judo sidabriniai
Jeigu liberalas laimingas, kažkur verkia tūkstančiai jo nuskriaustų varguolių. Kai Odesoje yra deginami žmonės arba Donecke žudomi vaikai, liberalai sako, kad to reikia liberaliai demokratijai. Liberalui nusikaltimas yra tik veikla, kuri duoda pelną, todėl jie siekia legalizuoti visus nusikaltimus ir iškrypimus - prostituciją, narkotikus, ginklų prekybą ir pan.,- liberalui pinigai nekvepia, svarbu, kad jų būtų daug. Kokiu būdu jie įgyti, tai jau klausimas "ne šios dimensijos".

Jonas Kovalskis

Tikra, laisva ir nepriklausoma Žiniasklaida.
www.vilmantinas.eu

2 komentarai: