Latvija pradeda glaudžius ekonominius santykius su Baltarusija, o būtent dėl Astravo atominės elektrinės. Latvija ir Baltarusija aktyviai sprendžia bendradarbiavimo klausimus ir neužilgo,- šie pasitarimai virs ekonominiu košmaru Lietuvai.
Lietuva jau muša pavojaus varpais dėl Baltarusijos pasitraukimo iš Klaipėdos jūrų uosto, apie tai garsiai kalba, susisiekimo ministras Rokas Masiulis ir kiti Lietuvos politikai.
Susidaro toks jausmas, kad Lietuvos politikai yra visiški kvailiai ir neišmanėliai, arba tiesiog vykdo kažkieno nurodymus nesivadovaudami logika. Vieną dieną jie skundžia , organizuoja piketus ir bando visais būdais pakenkti Astravo elektrinės statyboms, o kitą dieną verkia, kad Baltarusija pasitraukia iš Lietuvos jūrų uosto.
Į tokius Lietuvos politikų veiksmus Baltarusija reaguoja žaibiškai ir skaudžiai Lietuvai
A. Lukašenka Latvijoje paskyrė naują Blatarusijos ambasadorių Vasilijų Markovičių. Paskyrus Latvijos diplomatinės misijos vadovą, A. Lukašenka pažymėjo didelį potencialą plėtojant bendradarbiavimą su Ryga.
Jei Lietuva tikrai nenori bendradarbiauti su Baltarusija, būtina sutelkti dėmesį į Latviją, sakė prezidentas Aleksandras Lukašenka, apie tai pranešė prezidento  spaudos tarnyba.
Verkšlenimai
Dienraščio 15min publikacijoje Rokas Masiulis ir kiti politikai jau verkia ir su didelia nusotaba stebisi, kad Baltarusija veda aktyvias derybas su Latvija. “Susisiekimo ministras Rokas Masiulis ketvirtadienį kalbėdamas Seime patvirtino, kad Latvija bando pasinaudoti Lietuvos pozicija Astravo atominės elektrinės klausimu ir perimti dalį per Lietuvą keliaujančių krovinių.“
„30 procentų sumažėtų Klaipėdos uosto apyvarta, ir geležinkelių transporto srautai sumažėtų, kas reikštų tam tikrą ekonominę duobę ir krizės požymius. Mūsų kaimynai ir draugai latviai intensyviai ieško būdų, kaip perkelti tą srautą į Liepoją, o Lietuvą palikti ant ledo, ant mažų krovinių dozių“, – Vyriausybės valandoje kalbėjo K.Glaveckas.“, -rašo 15min.
Latvija neturi išeities
Latvija taip pat vykdanti rusofobišką politiką susiprato, kad tai veda į visišką valstybės ekonominę krizę, nes Rusija jūrų krovinius nukreipė kitus uostus. Būtent dėl rusofobijos isterijos Rusija savo visus krovinius iš Latvijois Rygos, Liepojos ir Ventspilio uostų perveda į Sankt Peterburgo, Ust Lugo ir Kaliningrado ir uostus.
Štai ir baigėsi baltiškoji Latvijos ir Lietuvos draugystė
Su kuo Lietuva dar nėra sugadinusi santykių? Su visais beveik, nebent su Skandinavais, nes jeigu ir jais sugadins, tada Skandinavai Lietuva per savaitę paverstu bananų valstybę, nes tam turi visas galimybes ir įrankius.
Lietuvoje ilgai gastroles tęsiantis “Landsgrybių“ cirkas, su programa “Rusai puola“ privalo baigti savo gastrolės ir sugrįžti pas savo šeimininkus į JAV, kitos išeities Lietuvai tiesiog nėra.

Linas Naujelis