Daugelis moterų įsitikinusios, kad grožio paslaptis slypi jų kosmetikoje. Yra milijonai priežasčių, dėl kurių jos mano būtent taip. Apie moteris sprendžia pagal jų išvaizdą, pop kultūra ir masinės informacijos priemonės pabrėžia būtent tokią nuomonę, dėl to kosmetikos verslas užsidirba milijardus iš savo produktų. Tačiau realus grožis slypi ne lūpdažiuose, tušuose ir ne kremuose. Yra dalykų, kurių dėka moteris gali padaryti didžiulį įspūdį be jokio makiažo.
Jos pomėgiai
Moteris be pomėgių – nuobodi moteris. Kartais gyvenimas panašus į didžiulį sunkvežimį, galintį bet kuriuo momentu suvažinėti bet kurį iš mūsų. Moteriai labai sunku sulėtinti gyvenimo tempą ir skirti laiko tam, kas teikia jai džiaugsmą.
Kai ji numoja ranka į tokią veiklą, egzistavimas tampa visiškai tuščias. O moteris, skirianti laiko tam, kas teikia jai malonumą, supranta, jog gyvenimas pernelyg vertingas, kad be paliovos kažkur lėktum paknopstomis, be jokio džiaugsmo. Moteris, kuri maksimaliai pasinaudoja visomis gyvenimo jai pateiktomis galimybėmis, tampa susižavėjimo objektu ir aplinkiniams.
Kodėl? Todėl, kad tokia aistra užkrečiama.
Jos jautrumas ir sugebėjimas užjausti
Beširdė moteris labai myli save, o kas myli ją pačią? Pagalvokite apie tai. Jeigu moteris nepajėgi pajausti, kaip jaučiasi kiti, tai ką tie kiti jaus jos pačios atžvilgiu?
Sugebėjimas užjausti, nukreiptas į mamą, vyrą, kolegą, draugą, yra būtent tai, kas išlaiko žmones drauge. Daugelis moterų šiandien tapo tipiškais narcizais, tačiau normaliems vyrams narcisizmas ir egocentrizmas – ne patys patraukliausi bruožai. Jeigu moteris myli save labiau negu sugeba mylėti kitus, vieninteliu grožiu, kuriuo ji gali pasigirti, belieka išvaizda. O moteris, kuri žino kaip pasiekti harmoniją tarp meilės davimo ir jos gavimo, yra kur kas patrauklesnė ir „paklausesnė“ už tą, kuri neturi ko duoti.
Jos protas
Mūsų visuomenėje iki šiol tebegyvuoja mitas, kad graži moteris be savo grožio neturi daugiau ko parodyti. Iš esmės tai stereotipinis mąstymas, kuris iškart dvigubai pasmerkia moterį, kadangi protinga neva negali būti graži. Tai scenarijus „išlošiau-pralošiau“. Jeigu moteris atrodo pernelyg patraukli, jos galvoje nieko nevyksta, o jeigu ji skaito knygas, tai automatiškai negali būti gražuole. Būtent tai byloja mitas.
Moteris, kuri neskiria dėmesio intelekto ugdymui, panaši į rašytoją, kuris niekada neskaito knygų. Intelekto niekinimas primena posakį: „Man nereikia suprati pasaulio, man reikia, kad pasaulis suprastų mane“. Tačiau gyvenime toks triukas nesuveikia. Siekis šviestis ir lavintis ne šiaip labai viliojantis, bet ir labai svarbus žmogaus egzistavimui. Žinios – tai galimybės, o galimybės – tai kelias į geresnį gyvenimą.
Jos linksmas būdas
Ar bandėte kada maloniai praleisti laiką su žmogumi, kuris pastoviai niurzga? Tokie žmonės mažai kam patinka. Tai, žinoma, nereiškia, kad moteris turi visą laiką vaikščioti išsišiepusi. Ji neišvengiamai susidurs gyvenime su nusivylimais ir liūdesiu. Tačiau nuotykių aistra ir dėkingumas už viską, ką tau pasiūlė gyvenimas – kur kas patrauklesni dalykai negu nesibaigianti rutina ir požiūris į gyvenimą kaip į rūsčią pareigą.
Jeigu moteris nepajėgi atsipalaiduoti iki tokio laipsnio, kad nebegali spontaniškai išeiti su vaiku pasivaikščioti ar paniūniuoti savo mėgstamą dainelę, tai kas panorės su tokia žengti gyvenimo keliu? Jos vaikas netgi nedrįs paprašyti pasivaikščioti, o vyras neturės jokio noro nepastebimai prie jos tokios prisėlinti ar apsikabinti.
Jos atkaklumas
Nėra nieko patrauklesnio už moterį, kuri atsisako pasiduoti. Atkaklumas įkvepia, be to, visai nesvarbu apie ką eina kalba – apie karjerą, santuoką, sveikatą ir t.t. Pasaulis myli kovingus žmones. Tik reikia tai suprasti teisingai. Tai ne raginimas griebtis ginklo ir įstoti į feminisčių sektą. Karas dėl to, ką valgysime vakarienei ar kokį filmą žiūrėsime po vakarienės – irgi ne pats gražiausias vaizdas. Palikite visas šias kvailystes nesubrendusioms mergaitėms.
Moters atkaklumas – tai nenoras paleisti savo gyvenimo pasroviui. Kalba eina apie tikėjimą, kad gyvenimas manęs neįveiks iki to laiko, kol pati nenutarsiu pasiduoti. Ir gera, ir bloga reikia priimti vienodai ramiai ir gražiai. Kad ir koks būtų rezultatas, reikia išsaugoti orumą.
Jos pasitikėjimas
Egzistuoja labai subtili riba tarp pasitikėjimo savimi ir pasipūtimo. Pasipūtimas – kai moteris sąmoningai pateikia save tokiu būdu, jog kitiems nieko nebelieka, kaip tik pasveikinti ją su kokiais nors pasiekimais. Tačiau pagyrimų iškaulijimas ar išreikalavimas, kad pamalonintum savo Ego – ne šiaip negražu, bet ir pasibjaurėtina.
O pasitikėjimas savimi – tai ne troškimas, kad mus pastebėtų aplinkiniai, belaukiant pagyrų mūsų kalboms, mintims ar veiksmams. Pasitikėjimas savimi – tai vidinė moters būsena. Moteris sugeba jausti pasididžiavimą be aplinkinių pagyrų. Ir tokia moteris nepalyginamai patrauklesnė už pastoviai kaulijančią ar reikalaujančią teigiamų įvertinimų ir liaupsių.
Jos energija
Pagaliau atėjo laikas įvardinti pačią svarbiausią moters savybę, kuri be jokios abejonės daro įtaką visiems aukščiau išvardintiems punktams. Kalba eina apie moters energiją. Moterį, kurioje jaučiasi nepaprastas gyvenimo troškulys, norisi nešioti ant rankų. Kai moteris turi savų pomėgių, vysto intelektą, išsaugo nuotykių troškimą, atsiako pasiduoti ir savimi didžiuojasi – jos energija uždegs visus aplinkinius, aplink ją visada kunkuliuos gyvenimas.