Seimo narys Naglis Puteikis, paskelbęs apie savo kandidatavimą artėjančiuose Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimuose, kreipiasi į politinio proceso dalyvius, ragindamas vykdyti Europos Žmogaus Teisių Teismo sprendimą ir sudaryti galimybę šiuose rinkimuose dalyvauti Rolandui Paksui.
N. Puteikis primena, kad daugiau nei 10 metų Lietuva nevykdo Europos Žmogaus Teisių Teismo sprendimo leisti R. Paksui dalyvauti Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimuose, o tokia praktika prieštarauja Europos žmogaus teisių konvencijai.
Jungtinių Tautų Žmogaus teisių komitetas taip pat yra konstatavęs, kad draudimas R. Paksui kandidatuoti pažeidžia Jungtinių Tautų Tarptautinį pilietinių ir politinių teisių paktą.
„Būdamas pretendentu į kandidatus Prezidento rinkimuose, noriu atkreipti visų kitų pretendentų dėmesį, kad negarantavus piliečiams teisės balsuoti ir būti išrinktam per reguliariai rengiamus teisingus rinkimus remiantis visuotine ir lygia rinkimų teise, patys rinkimai nebus sąžiningi“, – pažymi N. Puteikis.
Todėl jis kreipiasi į visus, pretenduojančius kandidatuoti Respublikos Prezidento rinkimuose, prašydamas juos viešai paraginti Seimą kuo greičiau priimti Lietuvos Respublikos Konstitucijos pataisą, kuri būtina siekiant išspręsti problemą, o jei ši pataisa nebūtų priimta – paraginti Vyriausiąją rinkimų komisiją sudaryti galimybę R. Paksui kandidatuoti.
„Taip pat kreipiuosi į Lietuvos Respublikos Seimo narius, prašydamas sudaryti galimybę Rolandui Paksui kandidatuoti į Lietuvos Respublikos Prezidentus. Tegul sprendimus priima rinkėjai“, – kviečia N. Puteikis.
LRS inf.