2018 m. spalio 22 d., pirmadienis

Kokie teismai, tokia ir prezidentė, kokia prezidentė, tokie ir teismai.


Prezidentė apdovanota už nuopelnus mafijinei teismų sistemai
Pirmadienis, spalio 22 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė Visuotiniame teisėjų susirinkime apdovanota 1-ojo laipsnio pasižymėjimo ženklu „Už nuopelnus teismų sistemai“.



Šis apdovanojimas Teisėjų tarybos nutarimu Prezidentei skirtas už nuoseklų dėmesį teismų sistemai ir teisėkūros iniciatyvas, paskatinusias sistemos pokyčius.

Abi kadencijas teismų sistemos skaidrumas, atvirumas ir veiklos efektyvumas buvo vienas svarbiausių Prezidentės prioritetų.

Šalies vadovės inicijuoti įstatymų pakeitimai svariai prisidėjo prie kokybiškesnio ir spartesnio teisingumo vykdymo. Ypatingas dėmesys teisėjų korpuso formavimo kokybei leido iš esmės jį atnaujinti, o rotacija teismų vadovybėje tapo natūraliu reiškiniu. Teisėjo karjerą šiandien lemia ne formalūs darbo stažo kriterijai, o aukšti kompetencijos ir reputacijos reikalavimai.

Tai, kad Lietuvos teismai aklai vykdo Dalios Grybauskaitės valią, jau ne kartą įrodė patys teisėjai, pridengdami pačios prezidentės nusikalstamą veiklą.

Itin akivaizdu tai buvo tada, kai visa "teismų sistema", įskaitant ir Aukščiausiąjį teismą, išteisino prezidentės patarėją Daivą Ulbinaitę. Nors pati prezidentės patarėja prisipažino, kad ji nutekino valstybės paslaptį, ir kad tuo didžiuojasi, teismas nusprendė, kad "įrodymų visuma" to neįrodo.

Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjai Robertas Rainys, Miroslavas Gvozdovičius ir Irma Randakevičienė nusprendė, kad "įrodymų visuma" neįrodo, kad prezidentės patarėja Daiva Ulbinaitė sąmoningai nutekino valstybės paslaptį apie būsimą rusų ataką prieš Dalią Grybauskaitę.

Nors teismui buvo pateikta įrodymai, kad D.Ulbinaitė prezidentūroje kopijuoja valstybės paslaptį turinčią pažymą, skambina BNS žurnalistei, kviečiasi į prezidentūrą, nufilmuota, kaip jos susitinka prie prezidentūros, kaip žurnalitė grįžta, ir minėtą pažymą paviešina, visa teismų "piramidė" nusprendė, kad visi šie įrodymai nieko neįrodo.

Trumpai priminsime tą "įrodymų visumą" : 2013 m. spalio 31 d. 8.30 VSD generalinis direktorius pasirašė pažymą dėl neva Rusijos Federacijos planuojamų išpuolių prieš Respublikos Prezidentę Dalią Grybauskaitę. Ši pažyma buvo išsiųsta prezidentei D.Grybauskaitei, Seimo pirmininkei L.Graužinienei, premjerui A.Butkevičiui, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkui A.Paulauskui, taip pat Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkui, užsienio reikalų ministrui, Vyriausybės kancleriui.



Tiesa, šio įvykio išvakarėse vienas VSD pareigūnas, galimai veikdamas pagal VSD generalinio direktoriaus Gedimino Grinos nurodymą, šios pažymos turinį pateikė prezidentės vyriausiajai patarėjai – atstovei spaudai Daivai Ulbinaitei. Pastaroji kitą dieną perdavė minėtos pažymos tūrinį BNS agentūrai. BNS agentūra momentaliai išplatino šį pranešimą, ir Dalia Grybauskaitė momentaliai sureagavo - nors tuo metu buvo Rygoje, praėjus porai valandų nuo pažymos nutekinimo, televizijos jau transliavo iš anksto įrašytą D.Grybauskaitės kalbą, kurioje ji ramino tautą, kai tai tėra rusų ataka, ir reikia laukti naujų "provokacijų".

http://laisvaslaikrastis.lt/index.php?option=com_content&view=article&id=7485:prezidente-apdovanota-uz-nuopelnus-mafijinei-teismu-sistemai&catid=47&Itemid=101

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą