2019 m. gegužės 13 d., pirmadienis

2019 m. gegužės 15 d. 11 val. Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataro Zigmo Vaišvilos spaudos konferencija Seime

2019 m. gegužės 15 d. 11 val. Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataro Zigmo Vaišvilos spaudos
konferencija Seime



 „Respublikos Prezidento rinkimų fone – baudžiamoji byla Zigmui Vaišvilai“


Prieš pat Respublikos Prezidento rinkimus Zigmas Vaišvila gavo raštišką patvirtinimą, kad FNTT direktoriaus Antoni Mikulskio prašymu Generalinė prokuratūra iškėlė baudžiamąją bylą Zigmui Vaišvilai ir FNTT pareigūnei Rasai Bernatonytei. Dėl FNTT apšmeižimo ir ikiteisminio tyrimo duomenų atskleidimo be leidimo. Tačiau Zigmas Vaišvila tai padarė, gavęs prokuroro leidimą.
FNTT vadovai siekia išvengti atsakomybės dėl Zigmo Vaišvilos spaudos konferencijose Seime ir Rasos Bernatonytės „Lietuvos ryto“ TV laidoje 24/7, dienraštyje bei www.lrytas.lt straipsniuose paskelbtos informacijos apie neteisėtą FNTT vadovų kišimąsi į ikiteisminius tyrimus, nurodymus pavaldiniams nevykdyti ikiteisminiams tyrimams vadovaujančių prokurorų nurodymų ir pavedimų. Rasai Bernatonytei pareiškėjos statuso Generalinė prokuratūra nesuteikė, pareigose ji pažeminta ir iškeliama dirbti į kitą miestą.
Rasai Kazėnėnienei, atskleidusiai korupciją Kauno tardymo izoliatoriuje, labiau pasisekė – ją užsistojo Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis ir net priėmė į jo rinkimų komandą.
Zigmas Vaišvila kreipiasi į Generalinį prokurorą dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo dėl FNTT vadovų piktnaudžiavimo tarnybinėmis pareigomis.
Kaip šią situaciją įtakos vykstantys Respublikos Prezidento rinkimai?

Lietuvos Visuomenės Taryba

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą