Yra tokia šventa konservatorių partija, kuri Lietuvoje sukūrė krūvas valstybinių įmonių ir nei vienos nesugriovė, nepardavė ir neprivatizavo.

Konservatoriai dėl ekonominės galios koncentracijos aiškinsis, ar nėra užvaldoma valstybinė įmonė
Seimo narių grupės dėl Ekonominės galios koncentracijos žemės ūkio sektoriuje tyrimo vadovas Jurgis Razma kreipėsi į žemės ūkio ministrą Giedrių Surplį, prašydamas detaliai atsakyti į klausimus, susijusius su valstybine įmone „Jonavos grūdai“, kuri yra nacionaliniam saugumui svarbių valstybės valdomų įmonių sąraše.
Parlamentaras prašo atsakyti, kaip keitėsi įmonės valdybos sudėtis 2016–2018 metais (kada ir kokie valdybos nariai buvo atleisti, kokie naujai paskirti, kam jie atstovauja?). Kokia įmonės valdybos sudėtis yra šiuo metu? Kaip vykdoma naujai skiriamų valdybos narių atranka? Šiais klausimais parlamentaras reaguoja į informaciją žiniasklaidoje, kad valstybinė įmonė darosi užvaldoma privačios, su valdančiosios daugumos didžiausios frakcijos vadovu siejamos bendrovės.
Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotojas J. Razma taip pat teiraujasi, kokią dalį tarp 2017–2018 m. valstybiniam rezervui nupirktų grūdų sudaro pirkimai iš bendrovės „Agrokoncerno grūdai“?
„Kaip supratome iš žiniasklaidos, žurnalistams informacija, kokią dalį grūdų ši valstybinė įmonė pirko iš su Ramūnu Karbauskiu siejamos įmonės „Agrokoncerno grūdai“, nebuvo suteikta. Todėl informaciją, koks kiekis, ar nepažeidžiant viešųjų pirkimų reikalavimų grūdai buvo perkami iš minėtos įmonės, tikimės gauti Seimo komisijoje“, – sako J. Razma.
Parlamentarui taip pat sukėlė įtarimų ministro pasisakymai, kuriuose jis neatmetė galimybės įmonę privatizuoti prieš tai atsisakant kai kurių jai valstybės deleguotų funkcijų.
J. Razma G. Surplio prašo informuoti, kokiose vyriausybinėse ar kitose politinėse struktūrose buvo aptartas įmonės privatizavimo klausimas, kas buvo šios idėjos iniciatorius?
„Kokių šios įmonės funkcijų, suteikiančių jai pagrindą būti nacionaliniam saugumui svarbių įmonių sąraše, ir kada numatote atsisakyti, ar tos funkcijos būtų naikinamos, ar kam nors perduodamos? Kokį šios įmonės privatizavimo būdą ketinate pasirinkti ir kada planuojate privatizavimą?“ – ministro klausia Seimo tyrimo grupės vadovas.
Kreipimesi taip pat prašoma tikslinti informaciją, nuo kada AB „Jonavos grūdai“ ėmė teikti ir naujas paslaugas – į skolą ūkininkams pagal vekselius duoti „Agrokoncerno“ trąšų. Kieno vardu „Agrokoncerno“ ar „Jonavos grūdų“ išduodami vekseliai, t.y. kam atitenka įsiskolinimo išieškojimo pareiga ir rizika, jei ūkininkas už gautas trąšas nesugebės nustatytu laiku atsiskaityti?
Artimiausias Seimo narių grupės dėl Ekonominės galios koncentracijos žemės ūkio sektoriuje tyrimo posėdis vyks šį trečiadienį (spalio 10 d.), 15 val., Seimo 220 kabinete (III rūmai).
 Aš, Vilmantas Povilaitis, esu giliai įsitikinęs, kad save vadinantys, bet nesantys konservatoriais, veikėjai, priėjo liepto galą. 
Ramūnai KarbauskiSauliau Skverneli, Dainiau Gaižauskai, Stasį Jekeliūnai, Agne Širinskiene, ištieskite rankas,  neteisėtai nušalintam Prezidentui, Rolandui PaksuiGerbiamam Signatarui, Zigmui Vaišvilai, buvusiam Seimo nariui Audriui Nakui ir kitiems, su neteisybe ilgus metus kovojantiems  Žmonėmis, kurių gyvenimą pavertė pragaru, save vadinantys konservatoriais veikėjai, kurių įtakoja, mano giliu įsitikinimu,  yra beveik visa Lietuvos žiniasklaida ir netgi teisėsauga.  Akivaizdu, kad nuo pat Jūsų išrinkimo į Seimą, yra bandoma su Jumis susidoroti ir Jus pašalinti, kaip ir buvo susidorota, su Prezidentu Rolandu Paksu. Būkite kartu su Tauta ir padarykite viską, kad Lietuvos Valstybė taptu laisva, teisinė ir demokratinė.  Jus rinkę Žmonės, to iš Jūsų ir tikisi. Nesustokite, ties 2009-2010 metų "krizės", kurią, mano giliu įsitikinimu, sukūrė konservatoriais save vadinantys, bet jeis nesantys veikėjai, bet ir padarykite viską, kad tos krizės sukėlėjai, atsidurtų teisiamųjų suole ir būtų nuteisti, bei priversti atlyginti Lietuvai ir Jos piliečiams padarytą žalą.
   O, kad taip atsitiktų, pirmiausia reikia išvalyti Lietuvos teisėsaugą. Tam reikalingas Prezidentas, kuris nebūtų priklausomas ilgus metus Lietuvą naikinusiam klanui.
   Prezidentas priima ir atleidžia teisėjus, todėl būtina padaryti tvarką ir pskirti teisėjus, kurie vykdytų teisingumą, o ne vykdytu, mano giliu įsitikinimu, užsakomus susidorojimus, kas vyksta ilgus metus.


 Linkiu Jums Išminties ir Stiprybės, išvaduojant Lietuvą iš neteisybės ir tamsos.
Pagarbiai
Vilmantas Povilaitis
www.vilmantinas.lt
Šis straipsnis taip pat gali Jus sudominti:
http://www.vilmantinas.eu/2020/04/dainius-gaizauskas-mano-viesas.html