2021 m. lapkričio 9 d., antradienis

REFERENDUMO INICIATYVINĖS GRUPĖS PRANEŠIMAS SPAUDAIinfo@ltreferendumas.lt, www.ltreferendumas.lt, www.lietuvosvisuomenestaryba.lt

REFERENDUMO INICIATYVINĖS GRUPĖS 
PRANEŠIMAS SPAUDAI
info@ltreferendumas.lt, www.ltreferendumas.lt, www.lietuvosvisuomenestaryba.lt

VRK ir LRT ĮŽŪLUMAS

2021 m. lapkričio 9 d. Vilnius

Spalio 26 d. Referendumo iniciatyvinė grupė kreipėsi į VRK dėl pasirašymo elektroniniu būdu už privalomo referendumo paskelbimą dėl referendumo kartelės sumažinimo iki 100000 piliečių parašų. Pareikalauta ir pasirašiusiųjų elektroninių būdu skaičių skelbti ne kartą per savaitę (pirmadieniais tarp 9-10 val.), bet on-line (esamuoju metu). Kad pasirašęs žmogus iškart matytų jo pasirašymo rezultatą. 
Tačiau šį pirmadienį, lapkričio 8 d., iki vėlaus vakaro buvo skelbiami tik lapkričio 1 d. duomenys. Pareikalauta VRK paaiškinimo dėl šio slapukavimo.
Lapkričio 8 d. referendumo iniciatyvinė grupė gavo LRT atsakymą, kuriuo atsisakyta pateikti informaciją apie patį žiūrimiausią LRT Televizijos laiką ir labiausiai klausomą LRT Radijo laiką. Paaiškėjo, kad visuomeninis transliuotojas LRT slepia šią informaciją nuo visuomenės – pagal LRT ir UAB „TNS LT“ Paslaugų teikimo sutartį ir UAB „TNS LT“ 2021-11-04 raštą „Dėl prašomų duomenų atskleidimo“ mūsų prašomi duomenys, kuriuos LRT gauna pagal minėtą sutartį, laikomi konfidencialia informacija, kuri negali būti atskleista jokiai trečiajai šaliai. Tad LRT nusprendė neteikti informacijos mokesčių mokėtojams, kaip LRT manipuliuoja jų sąmone.
Referendumo iniciatyvinė grupė dėl šios informacijos išreikalavimo kreipėsi į Lietuvos vyriausiąjį administracinį teismą, nagrinėjantį ginčus dėl LRT eterio suteikimo Referendumo iniciatyvinei grupei.

O Tu, mokesčių mokėtojau, ar jau pasirašei už šią referendumo iniciatyvą!?
Ar vis dar tiki LRT Tau skelbiama informacija?

Pasirašymas elektroniniu būdu:
https://www.rinkejopuslapis.lt/iniciatyvos/-/iniciatyvos/46798/prisijungti

Referendumo banko sąskaita:
Gavėjas: Referendumas Bankas: AB SEB BANKAS a/s LT13 7044 0901 0212 9174 mokėjimo paskirtyje įrašoma: AUKA referendumui ir asmens kodas.
SVARBU!!!
Aukotojas, atlikdamas pinigų pervedimą, turi nurodyti savo asmens kodą, kitu atveju auka referendumui grąžinama aukotojui. 
Maža auka – iki 12 eurų (imtinai). Vieno fizinio asmens viena per visą referendumo kampaniją, neprivaloma deklaruoti turto ir pajamų; 
Auka – nuo 12,01 eurų iki 15240 eurų. Vienas fizinis asmuo maksimaliai gali paaukoti iki 10 VMDU (2021 m. – 15240 eurų) per kalendorinių metų referendumo kampaniją, bet yra apribojimų.*
* Aukos suma turi būti ne daugiau kaip 10 procentų už praėjusius (2020 m.) kalendorinius metus deklaruotų pajamų, prieš suteikiant didesnę kaip 12 eurų auką, asmuo privalo būti deklaravęs 2020 m. turtą ir pajamas. Draudžiamos juridinių asmenų aukos!
Parengta pagal Lietuvos Respublikos politinių kampanijų finansavimo ir finansavimo kontrolės įstatymą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą