2017 m. gruodžio 23 d., šeštadienis

Kol ES proto bokštai suka galvas, apie pabėgelius, kai kurios ES valstybės, vykdo atvirą susidorojimą su ES piliečiais

I ask the Free Media Representatives to translate the article into your language and circulate it with all possible means. This shows people what's happening in the countries of the European Union.
Я прошу представителей свободных СМИ перевести статью на ваш язык и распространить ее всеми возможными способами. Это покажет людям, что происходит в Европейском Союзе.


I ask the Free Media Representatives to translate the article into your language and circulate it with all possible means. This shows people what's happening in the countries of the European Union.


Kol ES proto bokštai suka galvas apie pabėgelius, kurie nedirbo ir nemokėjo jokių mokesčių ES valstybėse, kai kurios ES valstybės, įžūliai vykdo atvirą susidorojimą su ES piliečiais, kurie dirbo ir mokėjo mokesčius ES valstybėse.
Kalbu apie tai, nes su tuo susidūrė mano Šeima, todėl viskas, ką pasakysiu, yra tiesa, o ne kažkieno nuogirdos, ar spėlionės.
Jau 2010-2011 metais teko susidurti su Airijos Socialinėmis tarnybomis. Tiesa pasakius, nelabai galiu, jas taip ir vadinti, nes jos labiau man primena gerai organizuotą nusikalstamą susivienijimą.
Organizuotą nusikalstamą susivienijimą, kuris rūpinasi ne padėti darbo netekusiems arba sveikatos problemų turintiems žmonėms, bet kuo labiau juos pažeminti, paniekinti ir apvogti ir taip visiškai susidoroti su tais žmonėmis.
Gerai žinau, kad tokios problemos iškyla daugumai žmonių, kurie yra atvykę į Airiją iš kitų ES valstybių.
Todėl yra būtina apie tai kalbėti viešai ir bendromis jėgomis spręsti tą problemą, kuri yra labia skaudi ir svarbi, tiems, kurie su tuo susidūrė.
Taigi, grįžtu prie savo istorijos.
Atvykome į Airiją , 2005 metais, dirbome ir mokėjome mokesčius, dirbome aišku ne visą laiką, pasitaikydavo laiko tarpų, kad ir nedirbome. 2010 metais gimė antroji  Mūsų Duktė. Tai buvo ketvirtas vaikas Šeimoje, todėl Žmona, buvo vaiko auginimo atostogose. Bet faktas yra tai, kad dirbdami mokėjome mokesčius, bei nuomodavomės gyvenamą plotą Airijoje, kas yra brangiau, nei mokėti gyvenamo būsto kreditą. Taigi buvome tinkami čia dirbti, mokėti mokesčius ir Airijos piliečiams nupirkti namus, mokant gyvenamo būsto nuomą.
Bet vos susidūrus su problemomis, pasirodo, kad Airijos socialinių tarnybų manymu, esame netinkami ir neturime jokių socialinių garantijų, nors tiek mano, tiek ir mano Žmonos darbo stažas Airijoje yra didesnis nei du metai, kas buvo deklaruojama, kad tai suteikia visas socialines garantijas. O bendras darbo stažas ES valstybėse didesnis nei 12 metų
Kaip ir minėjau, su Airijos socialinėmis tarnybomis pirmą kart susidūrėme jau 2010-2011 metais, tuo metu Žmona buvo vaiko auginimo atostogose, o aš tuo metu turėjau sveikatos problemų ir praradau darbą. Todėl kreipėmės į Airijos socialines tarnybas, kurios nusprendė , kad man, jokia nei bedarbio, nei ligos pašalpa nepriklauso. Taigi, atsidūrėme situacijoje, kai reikėjo mokėti už gyvenamo būsto nuomą, mokėti mokesčius už elektrą ir dujas, beveik visai neturint pajamų.
Todėl atsirado įsiskolinimai, ne tik už namo nuomą, bet ir už kitus mokesčius, todėl buvo atjungta elektra, dujos, gerų namo šeimininkų dėka, neatsidūrėme gatvėje.
Primenu, kad visas veiksmas vyko ES valstybėje, Airijoje, su Mūsų daugiavaike Šeima, kurioje buvo  keturi vaikai.
Žiemos metu, atjungus elektrą ir dujas, buvome verčiami ne tik badauti, bet ir šalti, vaikai ruošdavo pamokas žvakių šviesoje. Praėjus maždaug 4 mėnesiams, po itin didelių Mūsų ir Mums padėjusių Žmonių pastangų, buvo pradėtos mokėti socialinės išmokos, bet nebuvo sugrąžinti pinigai už visą nemokėtą laiką, kuriuos , Airijos socialinės tarnybos tiesiog įžūliai pavogė. O vėliau nusprendę, kad iš Mūsų pavogtų pinigų nepakanka, tuomet sugalvojo, kad Mums permokėjo ir savavališkai pradėjo atskaičiuoti pinigų sumas, be jokio Teismo sprendimo. Nežiūrint į tai, kad jų veiksmai padarė didžiulę moralinę žalą ne tik Mūsų Šeimai, bet ir Mūsų artimiesiems, kurie taip pat labai pergyveno, tai, ką Mums teko išgyventi, toliau įžūliai ir negarbingai elgėsi ir tebesielgia iki šiolei. .
Kaip žinote, atvykėliai iš kitų ES ir ne tik ES šalių, Airijoje dirba sunkiausius darbus ir taip naikina savo sveikatą.
Mano Žmona, taip pat dirbo labai sunkius darbus, o nuo 2014-06-09 dirbo viešbutyje kambarine.
Darbas tikrai labai sunkus. Užjaučiu visas Moteris, kurios dirbą tokį sunkų darbą. Reikia kilnoti sunkias lovas, čiužinius.
Laikui bėgant Žmonai atsirado problemų su nugara, atsirado rankų tirpimas, silpnumas.
2015-08-14 Airijos gydytojai, Žmonai atliko vienos rankos operaciją, tuo pat metu, labai suaktyvėjo nugaros skausmai, pradėjo tirpti sėdmenys, kojos. Ypatingai stiprus skausmas eidavo į kairę koją. Žmoną pradėjo kankinti dideli nugaros ir kairės kojos skausmai, Žmona nebegalėjo ne tik normaliai vaikščioti, bet ir sėdėti, bei gulėti, todėl Šeimos gydytoja išrašė siuntimą į ligoninę. Atvykus į ligoninę praleidome visą dieną, nebuvo atliekami jokie tyrimai. Žmoną apžiūrėjas gydytojas, tiesiog išrašė tablečių nuo skausmo ir siuntimą, fizioterapijai.
Taigi, sumokėjome įspūdingą sumą už automobilio parkavimą ir išvažiavom namo, su visom savo problemom ir bėdom.
Buvom tiesiog šokiruoti, nes Žmoną kankino labai stiprūs skausmai ir net leidžiami vaistai nepadėjo. O čia, tabletės ir fizioterapija?
Todėl, matydamas, Žmonos kančią ir skausmus, nutariau skubiai pirkti bilietą į Lietuvą. Kur buvo suteikta skubi medicininė pagalba, jau Šeimos Klinikoje buvo statomos lašelinės ir išrašomi siuntimai skubiems tyrimams. Šeimos gydytoja rekomendavo kuo mažiau judėti, kategoriškai uždraudė karštą vonią. Nekalbant, apie Airijos gydytojo, (jeigu jį taip galima vadinti), paskirtą fizioterapiją.
Skubiai atlikus tyrimus paaiškėjo, kad žmonos stubure, nervų kanale yra navikas, kurio ilgis yra 17 centimetrų, nepagalvokit, kad kliedžiu, tai ne milimetrai, tai centimetrai.
Gavus atliktų tyrimų rezultatą, patys pagalvojome, kad tai klaida, bet pasirodo, tai buvo tiesa.
Airijos gydytojas, savo gydymo metodais būtų pasodinęs mano Žmoną į neįgaliojo vežimėlį ir privertęs ją naudoti sauskelnes, nes jo tariamo gydymo metodai, būtų privedę mano Žmoną prie apatinės kūno dalies paralyžiaus.
Tuo tarpu Lietuvoje, po skubiai atliktų tyrimų, skubos tvarka Kauno Klinikose, Gydytojai, Bronius Špakauskas ir Gintautas Vaitkevičius atliko labai sudėtingą operaciją ir taip išgelbėjo mano Žmoną, nuo apatinės kūno dalies, paralyžiaus.
Už ką, visa Mūsų daugiavaikė Šeima, esame labai dėkingi. Buvo atverti net šeši stuburo slanksteliai ir auglys, dalinai pašalintas.
Kadangi liko auglio daleių, buvo atliktas švitinimas radiacija, taikytas reabilitacinis gydymas, taip pat toliau atliekamas gydytojų onkologų, neurologų stebėjimas, bei konsultacijos.
Gydytojas Bronius Špakauskas
Gydytojas Gintautas Vaitkevičius

Kadangi Žmona buvo dirbanti jai nuo pat 2015-08-14 atliktos rankos operacijos Airijoje, iki dabar yra išrašomi nedarbingumo lapeliai. (biuletenis) Dar būnant Airijoje buvo kreiptasi į Airijos socialines tarnybas, dėl nedarbingumo pašalpos, bet Airijos, socialinės tarnybos atsiuntė laišką, kad Žmonai, nedarbingumo pašalpa nepriklauso, nes ji nėra išdirbusi dviejų metų iki susirgimo.
Taigi, jeigu paskutinius dvejus metus išdirbote ne pilnai, nors bendras darbo stažas Airijoje yra gerokai daugiau nei du metai, o ES valstybėse, bendras darbo stažas didesnis nei 12 metų, esate nelaikomas žmogumi ir esate paliekamas likimo valioje, be sveikatos ir be pajamų. Tai netelpa į jokius teisingumo, protingumo rėmus. Žmogus yra atvirai žeminamas ir niekinamas, tai didžiulis psichologinis spaudimas, del kurio Žmogus ne tik patiria baisius pažeminimus ir psichologinius išgyvenimus, bet ir gali būti privestas prie savižudybės.
Tai yra didžiulis nusikaltimas Žmogiškumui.
2017-07-23 dieną Darbe išlipdamas iš sunkvežimio, paslydau koją ir patyriau traumą. Ryte paprašiau darbdavio, kad skirtų žmogų, kuris nugabentų mane į gydymo įstaigą, nes visą naktį prasikankinau nuo didžiulio skausmo. Supratau, kad trauma rimta ir be medikų pagalbos neapseisiu. Bet darbdavys pasiūlė, kad mechaniku dirbantis, taip pat Lietuvis, pasiimtų išeiginę ir prarasdamas savo darbo užmokestį, pasirūpintu manimi. Todėl kreipiausi pagalbos į Dubline gyvenančias giminaites, kurios nugabeno mane į privačią kliniką. Klinikoje buvo diagnuozuotas skeveldrinis kulno lūžis, dėl ko reikalinga sudėtinga operacija. Kadangi su Airijos  gydimo įstaigomis ir gydytojais turėjau ne pačią geriausią patirtį. Iš karto nusprendžiau operuotis ir gydytis Lietuvoje. Jau 2017-07-24 naktį buvau Lietuvoje ir 2017-07-25 kreipiausi į gydimo įstaigą. Operaciją atliko Gydytojas Žydrūnas Vitkauskas. Nors per Lietuvos televiziją dažnai skamba apie kyšininkavimą gydytojams, nei gydytojui Žydrūnui Vitkauskui, nei kitiems, jokio kyšio nedaviau ir niekas iš manes jo nereikalavo. Esu labai dėkingas gydytojui Žydrūnui Vitkauskui, kuris iš smulkių  gabalėlių surinko mano kulną. Taip pat dėkoju visam Šiaulių Respublikinės Ligoninės,  traumatologiniam skyriui už man suteiktą pagalbą ir rūpestį. 
Gydytojas Žydrūnas Vitkauskas
  Nors traumą patyriau Airijoje darbe, kuriame mokėjau visus mokesčius, Airijos socialinės tarnybos, neskubėjo mokėti ne tik 100% atlyginimo dydžio išmoką, bet apskritai nusprendė nemokėti nieko. Kadangi visi reikalingi dokumentai buvo pateikiami SODRAI, kuri visus dokumentus persiuntė Airijos socialinėm tarnybom, po daugiau nei po 3 mėnesių, gavau keletą išmokų, kurios buvo sustabdytos.  Taigi Airijos socialinės tarnybos ir vėl nepraleido progos išsityčioti ir padovanojo mums Kalėdas be pinigų. 
Esame pasišlykštėję tokia santvarka, kurioje ne tik visiškai negerbiamas žmogus, bet tai yra atviras ir įžūlus susidorojimas. 
Kreipiuosi į visus, asmenis, politikus laisvają žiniasklaidą ir Žmogaus Teises ginančias organizacijas, galinčias padėti ir prašau, padaryti viską, kad kuo skubiau šiame straipsnyje  išdėstytos problemos būtų išspręstos, ne tik Mūsų Šeimos atžvilgiu, bet apskritai nuo to kenčiantčių ir nukentėjusių žmonių atžvilgiu.
Būtent tam reikalingi teisininkai, dirbantys tarptautiniais klausimais. Manau, kad Airijos advokatai, nelabai norės padėti, paduoti Airijos valstybę į teismą, todėl geriausiai būtų dirbti, su Lietuvos advokatais, pateikiant ieškinį, turtinei  žalai su delspinigiais, už laiku nesumokėtas išmokas, tiek ir neturtinei žalai, dėl ilgalą laiką vykdomų pažeminimų, patyčių ir vykdomo psichologinio, finansinio susidorojimo. Toks elgesys nėra toleruotinas išsivysčiusiose, šalyse. Juolabiau Europos Sajungoje, kur taip rodoma, kad ginamos Žmogaus Teisės.
 Taip pat galintys ir norintys, padėti, prisidėti finansiškai, galite tai padaryti, susisiekus asmeniškai nurodytu telefonu ir elektroniniu paštu. 
 Esu giliai įsitikinęs, kad darbingumo netekusiems, bei darbo užmokesčio netekusiems žmonėms, išmokos privalo būti mokamos nedelsiant nuo ligos arba darbo netekimo pradžios ir pašalpos suma, privalo būti susieta su gauto atlyginimo dydžiu ir mokama tokiu pat laiku kaip ir gautas atlyginimas.
Didesnį atlyginimą gaunantys Žmonės sumoka didesnius ir mokesčius. Todėl sinchroniškai, turėtų būti mokamos, ligos ar bedarbio pašalpos.
Jokiu būdu, darbingumo ar darbo netekęs Žmogus, kuris dirbo ir mokėjo mokesčius valstybei, negali likti be pajamų, vos netekęs sveikatos, ar darbo !!!!
Visa ši situacija, mano giliu įsitikinimu, yra grubus Žmogaus Teisių pažeidimas.

 Taip pat  rekomenduoju pasiskaityti šį straipsnį, kurio nuorodą pridėsiu, tada mažiau keistas atrodys šis straipsnis.

Ilgą laiką esame sąmoningai naikinami, tai vyksta ne tik su maimi ir mano Šeima. Todėl, tik bendromis jėgomis galime nugalėti šį, mano giliu įsitikinimu, gerai organizuotą nusikalstamą susivienyjimą, kuris veikia ne tik Lietuvoje, bet išplitęs galimai visame Pasaulyje. Daugybę kartų, kreipiausi į Prezidentę Dalę Grybauskaitę, į kelių kadencijų Seimus ir Politines partijas, kurie jokios realios pagalbos ir veiksmų neatliko. Todėl kreipiuosi į visus protaujančius Žmones, prisijunkti prie kovos, su gerai organizuotu nusikalstamu susivienyjimu, veikiančiu prieš visą Žmoniją. 
Primenu, kad 2017-07-23 dieną Airijoje, Darbe, išlipdamas iš sunkvežimio, paslydau koją ir patyriau traumą. Nors traumą patyriau Airijoje darbe, kuriame mokėjau visus mokesčius, Airijos socialinės tarnybos, neskubėjo mokėti ne tik 100% atlyginimo dydžio išmoką, bet apskritai nusprendė nemokėti nieko. Kadangi po traumos nusprendžiau gydytis Lietuvoje, kur vis dar gydausi, visi reikalingi dokumentai buvo pateikiami SODRAI, kuri visus dokumentus persiuntė Airijos socialinėm tarnybom, po daugiau nei po 3 mėnesių, gavau keletą išmokų, kurios buvo sustabdytos, dėl man nenurodytų priežąsčių.  Taigi Airijos socialinės tarnybos eilinį kartą, nepraleido progos išsityčioti ir padovanojo mums Kalėdas, bei Naujųjų Metų sutikimą be pinigų. 



 Ne kartą kreipiausi į Užsienio Reikalų Ministeriją, kuri nurodė kreiptis į Lietuvos Ambasadą Airijoje, ką ir padariau.

 Štai laiškas ir atsakimas į Jį:

Laba Diena.

 Sveikiname su praėjusiomis didžiausiomis metų šventėmis.

 Kreipiamės į Jus, Lietuvos Respublikos Užsienio reikalų ministerijos nurodymu, kuriuos darbuotoja ir nurodė Jūsų elektroninio pašto adresus.
 Problema yra ta, kad dirbau ir mokėėjau visus mokesčius Airijoje, bet 2017-07-23 dieną. Nelaimingo atsitikimo metu, darbe patyriau traumą, kurios metu, susilaužiau kairės kojos kulną. Po traumos, be abejo, nutariau gydytis Lietuvoje, kur buvo atlikta kairės kojos kulno operacija. Bet po traumos, nei darbdavys, nei, Airijos socialinės tarnybos, jokios pagalbos nesuteikė. Praėjus daugiau nei 3 mėnesiams, po patirtos traumos, gavau keletą ilines Benefit išmokų, kurios greitai buvo sustabdytos, dėl man nežinomų priežąsčių. Taigi, esame daugiavaikė Šeima, kurioje yra 5 vaikai netekau darbo užmokesčio ir netekau didžiosios dalies pajamų. Airijos socialinės tarnybos, eilinį kartą, didžiausių metų švenčių metu, mus paliko be pinigų. Prie šio laiško, jums pridėsiu straipsnį, kurį parašiau senai, bet pasityčiojimams ir pažeminimams atsinaujinus, jį papildžiau ir prašiau visų, kad jis būtų išplatintas. 
  Taigi, tikimės, kad padėsite išspresti šią problemą, kuri nespriandžiama ne vienerius metus, nes toks žmonių žeminimas ir diskriminacija, testis negali. 


RE: Laba Diena




Šiandien, 12:51

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą