2018 m. sausio 4 d., ketvirtadienis

Kerštas dėl bado akcijos

Kerštas dėl bado akcijos-vyksta aršus puolimas prieš Žmogaus teisių stebėtojų sąjungą
Pastaruoju metu vis labiau stiprėja puolimas prieš Lietuvos žmogaus teisių stebėtojų sąjungą (LŽTSS). Vykdomos konkrečios spaudimo priemonės-sąjungos nariai kviečiami į apklausas policijoje, skleidžiama prieš juos nukreipta ištisa šmeižto kampanija, be to,  iškelta ir bankroto byla.  Sausio 3 d. Kauno apygardos teisme vyko šios bylos svarstymas. Į posėdį atvyko LŽTSS pirmininkas D.Šulcas ir LŽTSS tarybos narys G. Grabauskas. ,,Sodros“ atstovė teismui argumentavo, jog LŽTSS skolinga ,,Sodrai“ 4 tūkstančius eurų, ir neva todėl organizacijai turi būti paskelbtas bankrotas. D. Šulcas į tai atsakė, jog Lietuvoje yra daug organizacijų, kurios skolingos ,,Sodrai“ ir skolingos daug didesnes sumas, tačiau bankrotas joms neskelbiamas. Jis siūlė sudaryti taikos sutartį, pagal kurią LŽTSS įsipareigoja palaipsniui atsiskaityti ,,Sodrai“. 
Sausio 4 d. 8. val. 30 min.paskelbtas teismo verdiktas - LŽTSS taikoma bankroto procedūra. Šis sprendimas artimu metu bus apskustas apeliacine  tvarka. D.Šulcas taip komentavo spaudimo priemones prieš organizaciją-,,Tai prieš aktyviai veikiančią Žmogaus teisių stebėtojų sąjungą nukreipti nuožmūs puolimo veiksmai. Mes atstovavome įvairių piliečių interesus, reikalavome teisėjų ir prokurorų atsakomybės dėl įvairių neteisėtų veiksmų vykdymo, rengėme rezonansinę bado akciją Vilniuje. Manau, jog todėl ir esame visaip šmeižiami bei puolami“. 
Rugpjūčio 21-rugsėjo 25 dienomis prie LR prezidentūros rūmų vyko bado akcija. Prie šios antikorupcinės ir antikarinės akcijos (reikalauta tikrų teisinių reformų, tame tarpe tarėjų institucijos teisme įvedimo. Be kita ko reikalauta ir nustoti kurstyti karinę isteriją bei atsigręžti į realių problemų sprendimą) rengimo daug prisidėjo Lietuvos žmogaus  teisių stebėtojų sąjungos atstovai-šios organizacijos vadovas Donatas Šulcas, nariai Žilvinas Razminas, Dainius Petkus ir dar kai kurie LŽTSS nariai. Akcijai įpusėjus jau tapo aišku, jog būtent šios žmogaus teisių organizacijos atstovai sudaro pagrindinį akcijos koordinacinis branduolį. Prieš bado akcijos dalyvius rengtos įvairios provokacijos (jas organizavo A. Tapinas ir kiti klanų išlaikomi propagandistai), pasirodė ir šmeižikiškos TV laidos bei užsakomieji straipsniai.  Rugsėjo 25 d. anksti ryte įvykdytas šturmas-policijos pajėgos  suėmė ir išvežė į komisariatą bado akcijos dalyvius, palapines nugriovė ir išvežė. Apie ši barbarišką susidorojimą informavo ,,Laisvas laikraštis“ bei kaimyninių šalių-Latvijos ir Rusijos žiniasklaida. 
Ko gi išsigando korumpuoti  klanai?  Bado akcijos metu darniai kartu veikė įvairių pilietinių jėgų atstovai-publikacijas apie akciją pastoviai skelbė ,,Laisvas laikraštis“ ir dar kelios žiniasklaidos priemonės, jau minėtiems D.Šulcui ir kitiems LŽTSS aktyvistams konkrečiai talkino Socialistinio Liaudies fronto nariai–G. Grabauskas, A.Kazlauskas, A. Aulas, F. Salimovas ir kt., organizacijos ,,Būkime Vieningi“ atstovai –V. Lekstutis, O .Titorenko ir kt., aktyvūs visuomenininkai V. Povilaitis, A.Sutkus, A. Kavaliauskas, žurnalistas ir visuomenininkas A. Veberis ir kiti Lietuvos piliečiai. Šiuo reiškiniu susidomėjo ir užsienio šalių žurnalistai-bado akciją aplankė Rusijos žurnalistai O.Kurlajeva, A.Buzaladzė, Latvijos, Estijos žurnalistai. Atvyko ir svečiai iš Lenkijos, aktyvūs šios šalies žmogaus teiskių gynėjai. Jie dalyvavo ir bendrose spaudos konferencijos.
Korumpuoti klanai bijojo tiesos, bijojo ir plakatų tekstų- ,,Mes už taiką! , , ,,Reikalaujame ištirti auksinių šaukštų aferą!“, ,,Jau laikas įvesti Prisiekusiųjų teismus“ ir kitų pilietiškų tekstų. Todėl ir surengė bado akcijos šturmą. O dabar tęsia ,,raganų medžioklę“, toliau ,,presuoja“ Lietuvos žmogaus teisių stebėtojų sąjungą ir jos aktyvistus.

Laisva ir nepriklausoma Žiniasklaida

www.vilmantinas.eu 

Giedrius Grabauskas 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą