Paskutiniu metu daugėja asmenų kurie galimai, apeinant jų pačių sąmonę yra apdoroti spec. tarnybų ir skleidžia tautinę nesantaiką, bei kursto ir persekioja asmenis kurie turi turi kitokią nuomonę, nei skleidžiama vakarų propagandinės žiniasklaidos ar vakarams parsidavę politikai.
Nesenai buvo “pagauta“ viena iš nesantaikos kurstytojų, asmenų turinčių kitokią nuomonę persekiotoja, “Lietuvos rytas“ žurnalistė Asta Kuznecovaitė, kuri savo vardu buvo registravusi internetinį domeną “vatnikai.eu“.
Nesenai buvo gauta informacija, kad “Facebook“ socialiniame tinklapyje veikianti grupė “Jorkšyrų Elfai“ yra grupė , kuri dosniai moka tiems, kurie:
Komentarai pagirti Landsbergį – 15 Eur.
Pasidalinti oficialia statistika – 5Eur.
Parašyti postą ant sienos ( ne mažiau 100 žodžių) – 10 Eur.
Pasikapoti su vatnikais komentaruose ( ne mažiau nei 5 atsakymai) – 10 Eur.
Jeigu laimite ginčą -15 Eur. ( +bonusas 5 Eur. jei ginčo gale jus pasiunčia ar kitaip iškeikia)
Norime priminti, jog tai neturi tapti prievartiniu darbu, o turėtų būti  tiesiog smagus laiko praleidimas. Mėnesio pabaigoje susumavus rezultatus, pinigai jums bus pravesti į banko sąskaitą.
Nepamirškite padaryti screenshot, ir atsiųsti to mums, kad įsitikintume, jok viskas tikra! Be screenshot, už veiklą atlyginama nebus! Dėl daugiau informacijos rašykite mums adresu : nekenciuvatniku@elfai.lt
Šia slaptą informacija pasidalino Ignas Kadzevičius, kuris ir atskleidė apie atlygį.
Vienas iš “Elfų“ prisipažino, kad užsiima skundimu
“Būkime vieningi“ gavo tai įrodančius dokumentus (policijai Manto Peciukevičiaus duotus parodymus), kad ši grupė užsiima skundimais ir skundžia profilius kurie nesutampa su grupėje esančių asmenų nuomone. Kitaip, tariant vykdo asmenų persekiojimą, ko pasekoje susitarę skundžia (“reportina“) nepatikusio asmens profilį, ko pasekoje šis profilis būna išjungtas arba laikinai apribojamas.
Mantas Peciukevičius parodymai
Lietuva dėl asmenų reiškiamos kitokios nuomonės ir persekiojimo susilaukė ir Jungtinių Tautų Žmogaus teisių komiteto dėmesio
Pagal prof. S. Tomo skundą, JTŽTK paskelbė Valstybės saugumo departamento Grėsmių nacionaliniam saugumui sąrašą prieštaraujančiu minties laisvei ir įpareigojo jį panaikinti. Į šį sąrašą yra įtrauktos naujienų agentūros “Laisvas laikraštis”, Ekspertai.eu, “Lietuvos diena”,“ Būkime vieningi“ Audrius Nakas, Zigmas Vaišvila, Rafaelis Muksinovas, Renata Cytacka, Algirdas Paleckis ir kiti.
JTŽTK taip pat pareiškė susirūpinimą dėl LGBTI diskriminacijos, moterų ir vaikų teisių pažeidimų.
Klaipėdos miesto tarybos narys Viačeslavas Titovas persekiojimas dėl siūlymo diskutuoti
Kaip rašo Artūras Račas kreipimesi į Andrių Tapiną:
Andriuk, apskųsk mane prokuratūrai (galima Klaipėdos, Visagino arba Vilniaus Leišiui), nes aš, nors ir būdamas lietuviu, Lietuvos Respublikos piliečiu, patriotu ir nacionalistu, manau, kad (o koks siaubas ir kaip mums visiems tai yra sunku pripažinti), A.Ramanauskas-Vanagas yra prisidėjęs prie civilių gyventojų žudynių Lietuvoje.
Aš suprantu, kad Tau, Andriuk, naudojantis ES parama, yra labai lengva vaidinti patriotą, bliauti apie “kacapus“, ir terorizuoti rusų tautybės Klaipėdos tarybos narį, kuris turi kitokią nuomonę, nei Tu, Už dyką, be ES paramos.
Link kur ritasi Lietuva, su tokiomis fašistinėmis “teisėmis“ ir žudikų garbinimais? Kam naudingas visuomenės kiršinimas ir melo dangstymas? Yra toks dalykas, kad tiesa vėliau ar anksčiau “išlenda“ į paviršių.
Linas Naujelis