Šiandien galbūt nedaugelis težinojo, jog Aurimui Drižiui bus skelbiamas nuosprendis dėl teisėjos Aivos Survilienės įžeidimo, kuris kaltinamajame akte traktuojamas kaip teismo darbo trukdymas. Matote, pareigūno įžeidimo straipsnio nuo 2016 04 01 – nebeliko.
Kai turi žmogų – būtinai jam straipsnį pritaikysi.
Teisėja Aiva Survilienė gavo nušalinimo pareiškimą, ir kadangi jį skaitė ir teismo posėdžių sekretorė, tai buvo traktuota kaip trukdymas teismo darbui. Civilinis ieškinys nepareikštas.
Trumpame nuosprendyje nurodyta, jog siuntimas į kalėjimą Aurimo Drižiaus neatitiktų baudžiamojo proceso tikslų, nes šis piktybinis nusikaltėlis dirba – nors jo darbas ne viename nuosprendyje (o supliusuoti jau trys) vadinamas nusikalstama veika, nes anot teismų „jis, tęsdamas nusikalstamą veiką – toliau rašydamas straipsnius…“…
Dalia Grybauskaitė tiesiog dreba dėl šalies demokratijos indekso.
Tačiau. Sulig kiekviena baudžiamąja byla žurnalistams, ir dar tokiems garsiems, kaip LL redaktorius, tas demokratijos indeksas smunka. Šiandien jis smuktelėjo turbūt 10 padalų žemyn, ir nusirito prie Džibučio ir Burundžio bei Gvatemalos.
Teismas neišdrįso redaktoriaus išteisinti. Nurodė, jog jis elgėsi tyčia, ir taip norėjo veikti. Todėl nuteisiamas net 8 mėnesių laisvės atėmimu. Bet kadangi dirba (nors daugelis teisėjų žurnalistiką laiko sunkia nusikalstama veika), tai į kalėjimą – nesiųsti.
Nesuprantu tokių bylų tikslingumo. Pasikeitė skaičiukai Aurimo Drižiaus „sąskaitoje“, iš 1 metų ir 10 mėnesių pasidarė 2 metai laisvės atėmimo su atidėjimu. Jeigu gražiai elgsis – nesodins. Negražiai elgiasi, nes rašo ir rašo straipsnius – vis tiek nesodins, nes tai neatitiktų tikslų.
Tai kam, po šimts paralių, iš viso kelti tas bylas, gaišinti prokuratūrą, ir teisėją Aivą, kuri taip užsiėmusi, gyrėsi, teisianti patį Prezidentą Paksą…
Iš šios ir kitų bylų akivaizdu, jog Lietuva visiškai nedemokratinė valstybė, ir jūs mane pataisykite, jeigu klystu, būtent pacituodami šių metų liepos 2-osios dienos demokratijos indeksą. O gal nežinojote, kur jį rasti? Apie tą indeksą žinau nuo 2009 metų Helsinkio universiteto seminaro, kurio atrinkta dalyvė  buvau. Keista, jog Dalia Grybauskaitė nieko negirdėjusi – jog kiekviena nauja byla žurnalistui yra demokratijos krachas. O mes juk išmokysime Rusiją kaip gyventi ir mąstyti. Išgelbėsime Ukrainą, Somalį ir Malį. Mūsų specialiosios pajėgos – geriausios pasaulyje. Tik, neaišku, kodėl mes už jas turime mokėti, kai jos kažkur kariauja dykumose, jeigu mes nebesusitvarkome savo demokratijos grimasų čia, Lietuvoje.
Be to, jeigu teisėjas toks įžeidus – galgi ne tą profesiją jis pasirinko? Juk tai begalinio psichologinio, ir mentalinio jautrumo požymis. O juk teisėjo darbe reikia bendrauti ir su tikrais nusikaltėliais (A. Drižius lyginant su jais, tik viršūnėlės arba šaknelės – kaip čia pažiūrėsi…).
Kristina Sulikienė