2018 m. spalio 30 d., antradienis

2018 m. spalio 31 d. 11 val. Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataro Zigmo Vaišvilos spaudos konferencija Seime

2018 m. spalio 31 d. 11 val. Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataro Zigmo Vaišvilos spaudos konferencija Seime „Mele skęstanti Lietuva nebevykdo net tarptautinių įsipareigojimų“.
Dalyvauja buvęs Seimo narys Audrius Nakas

Lietuvos valdžia vis giliau skęsta melo liūne, ten pat nusitempdama ir mūsų valstybę.
Lietuvos valdžia sąmoningai nevykdo jau ne tik Europos Žmogaus Teisių Teismo ir Jungtinių Tautų Organizacijos sprendimus dėl Prezidento Rolando Pakso, CŽV kalėjimų, bet kitų.
Atsakas š.m. spalio 25 d. Lietuvos Seimo posėdyje pareikštai Seimo nario Arvydo Anušausko nepagarbai Jungtinėms Tautoms gali būti tik vienas - apkalta šiam Seimo nariui. Tai padaryta Lietuvos Respublikos Konstitucijos dieną.
Lietuvos valstybės tarptautinių įsipareigojimų nevykdymas jau tampa kasdienybe. Nevykdomi Jungtinių Tautų Organizacijos Žmogaus Teisių Komiteto 2018-07-28 Baigiamųjų išvadų nurodymai Lietuvai . Ir ne tik dėl Prezidento R. Pakso, CŽV kalėjimų.
VSD atsisakė vykdyti nurodymą iš „Grėsmių nacionaliniam saugumui vertinimų“ pašalinti asmenis, įrašytus į šiuos „grėsmingus“ dokumentus dėl jų viešai skelbiamos nuomonės.
Labai nustebino Generalinės prokuratūros Organizuoto nusikalstamumo ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiojo prokuroro Martyno Jovaišos pritarimas tokiai VSD nuomonei. Šis aukštas pareigas užimantis prokuroras atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl šio VSD neveikimo, motyvuojant tuo, kad vykdyti JTO ŽTK sprendimus Lietuvai nėra privalu!
Belieka paklausti Respublikos Prezidentės ir Seimo, kodėl Lietuvos Respublika dar tebėra JTO narė, jei negerbia šios pagrindinės tarptautinės organizacijos nuomonės ir sprendimų? 1992 m. spalyje stojant į Jungtines Tautas, šios tarptautinės narystės Lietuvai labai reikėjo. Kas pasikeitė per 26 metus?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą