Teisėjas Stasys Lemežis – ZONA LA KURVA. K. Juraitis ir A. Drižius. 2018 10 13 Po 2018 10 07d. reportažo “Rasos Juknevičienės KURMIS – Vilniaus apygardos teisme “, kur kalba sukosi ir apie šio teismo teisėją teisėją Stasį Lemežį, į PressJazz televiziją įsiveržė įpykęs Laisvo Laikraščio redaktorius, pagarsėjęs recidyvistas, daug kartų teistas už savo nuomonės turėjimą, Aurimas Drižius.
Grasindamas į pistoletą panašiu daiktu (kuris vėliau pasirodė esąs dešros nuograuža), jis privertė Kazimierą Juraitį papildyti minėtąjį reportažą apie Rasos Juknevičienės Kurmį Vilniaus Apygardos teisme ir šio teismo girtuoklį teisėją Stasį Lemežį naujais faktais, aplinkybėmis ir argumentais. Redaktorius papasakojo istoriją apie tai, kaip Stasys Lemežis girtas padarė avariją, o po to išsisuko, nes jo kolegos 2 metus nesugebėjo to įvertinti, o paskui netikėtai nelauktai, suėjo senaties terminas, ir gavosi, kad viskas gavosi visai visai netyčia.
Kazimieras Juraitis pritaria teisėsaugos metodikai, nes jeigu alkoholis, ką reglamentuoja Teisėjų etikos kodekas, buvo vartojamas medicininiais tikslais, nors ir tyčia, tai jo padauginus, žinoma, kad viskas gaunasi netyčia. Kitaip beveik ir nebūna! Akivaizdu, kad Aurimas Drižius atstovauja dar TSRS laikais klestėjusią praktiką, kai girtuokliavimas buvo visuomet sunkinanti aplinkybė. Bet būnant Europos Sąjungoje tokia pozicija yra visiškas anachronizmas. Bet negi tą išaiškinsi negeriančiam žmogui…teisingai sako liaudies patarlė: kuprotą tik grabas ištiesins…