Nepriklausoma Lietuvos žiniasklaida plačiai cituoja, kad Lietuvos diplomatijos vadovas Linas Linkevičius apgailestauja dėl Baltarusijos atominės jėgainės, kurios statybų nepavyko sustabdyti.
„Išskirčiau iš tokių kol kas nepavykusių, nepaisant didelių mūsų pastangų, dalykų, tai situacija, susijusi su Astravu“, – gruodžio 20 d. Žinių radijui pasakė ministras.
Pasak politiko „per 2018 metus įvyko mažiausiai šimtas įvairiausių susitikimų, įvairiu lygiu, įvairiose Europos Sąjungos šalyse, tarptautinėse institucijose“.
„Nors ir pavėluotai, atidedant, tas objektas tebestatomas“, – apmaudo neslėpė buvęs jaunuolis.
Pasak L. Linkevičiaus, Baltarusijoje statomos jėgainės projektą reikėjo stabdyti „nuo pat pradžių“.
„Tas objektas buvo pradėtas statyti 2009 metais, kur, pripažinkime, nebuvo tokio intensyvaus pasipriešinimo. Po to, kai viskas įsisiūbavę, investuota, labai sunku kažką pakeisti“, – graudinosi Lietuvos diplomatijos vadovas.
Jis taip pat apgailestavo, kad Lietuvai pritrūko argumentų įtikinti kaimynines šalis nepirkti Astravo atominėje elektrinėje gaminamos elektros.
Ekspertai.eu primena, kad Lietuva vienintelė valstybė, kuri vieningai Seime priimtu įstatymu įsipareigojo niekada nepirkti elektros energijos iš Baltarusijos. Apie tai buvo skelbta pranešime „Baltarusijos atominė Lietuvoje patyrė fiasko: lietuviška taisyklė garantuos 0 MW“.
Apie tai kaip nevykusiai marionetinė Lietuvos valdžia su savo propagandine žiniasklaida ir samdomais specialistais melavo ir iki šiol meluoja apie Baltarusijos atominę elektrinę, galima susipažinti publikacijoje „Iš Baltarusijos atominės elektrinės vanduo atgal į Viliją netekės“.
Apie tai, kaip žalią šviesą Baltarusijos atominės jėgainės statyboms uždegė Žmonių partija su prezidente Dalia Grybauskaite priešakyje, skaitykite publikacijoje „Kodėl prezidentė nenori dalyvauti „Lietuvos išsivadavimo tąsoje“? Kažkas stabdo“.
Daugiau apie Baltarusijos atominę rasite ekspertai.eu skiltyje „Baltarusijos atominė“.