Kaip pranešė vakarų propagandinis portalas “Delfi“, kad:
„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis pasakė keturias žinutes streikuojantiems pedagogams: niekas jų jėga iš Švietimo ir mokslo ministerijos mesti neketina, bet jie gali gauti baudą. Antra – valdžia jiems atlyginimo iš valstybės biudžeto nemokės. Trečia – papildomai 300 mln. eurų kitų metų biudžete niekas neieškos. Ketvirta – bus ieškoma būdų, kaip nepaisant streikų atstatyti ugdymo procesą visiems mokiniams.
Patarimas konkretus ir aiškus
Visų pirma Ramūnui Karbauskiui reiktų sumažinti savo aroganciją ir pereiti prie adekvačios politikos.
Gynybai Lietuva skiria apie 2,01% prognozuojamo BVP. 2017 m. pabaigoje Lietuvos BVP siekė 41,8 mlrd. Eur, šiemet, prognozuojama, turėtų viršyti 43 mlrd. Eur, o kitąmet – peržengti 44,3 mlrd. Eur. Šiemet krašto apsaugai biudžete numatyta 873 mln. Eur, kitąmet, preliminariais skaičiavimais, galėtų padidėti iki daugiau kaip 910 mln. Eur.,- rašė “Verslo žinios“.
Ramūnui Karbauskiui labai aiškus ir paprastas pasiūlymas. Nustoti “šerti“ veltėdžius nieko neveikiančius kareivėlius ir nustoti tratinti Lietuvos žmonių pinigus JAV interesams, perkant tanketes ir kitokį nereikalingą Lietuvos žmonėms metalo laužą.
Tiesiog atsisakykite rusofobijos isterijos ir pradėkite tarnauti, ne JAV interesams, o Lietuvos žmonių gerovei.
Rusija pasakė aiškiai ir kategoriškai, jeigu nebūtų Lietuvos Rusijos pasienyje NATO pratybų, tai jie taip atitrauktų savo karines pajėgas nuo mūsų sienų ir tada būtų galimas dialogas apie taiką ir komercinį bendradarbiavimą, nuo kurio Lietuva turėtų didžiulę naudą. Liktu tada pinigų ir mokytojams, jaunoms šeimoms ir miškų nereikėtų pardavinėti.
Tai nėra siūlymas sulysti į “užpakalį“. Tai, kad Lietuva moka lysti į “užpakalį“ JAV mes visi kuo puikiausiai matome, bet reiktų išmokti ir kitokios politikos, tiesiog pereiti prie dalykiškų ir žmogiškų santykių, ką šiandien daro kitos protingos valstybės ir jų vadovai.
Vaidas Lekstutis Žemaitis