2017 m. rugsėjo 25 d., pirmadienis

2017-09-25 d.Pirmadienio pavakarę buvo pranešta, kad Kaišiadorių rajone, Dainių kaime, kraujo klane rastas vyro lavonas sužalota galva. Paaiškėjo, kad mirusysis – buvęs žinomas radijo ir televizijos žurnalistas Pranciškus Šliužas.

Informaciją apie rastą neįvardinto vyriškio kūną policija išplatino 17.38 val. Kaip teigiama pranešime, negyvėlis aptiktas 16.45 val. savo namuose Kalno gatvėje. Įtariama, kad P.Šliužas pakėlė ranką prieš save. 1952-aisiais gimęs P.Šliužas baigė Žiežmarių vidurinę mokyklą ir iš pradžių dirbo kaimo kultūros namų vadovu, apylinkės Vykdomojo komiteto tarnautoju, bandė studijuoti miškininkystę. 1976 m. Lietuvos veterinarijos akademijoje baigė zooinžinerijos specialybę. Nuo 1976 m. Lietuvos radijuje rengė laidą „Kolūkietiška radijo stotis“. Nuo 1983 m. dirbo zootechniku Kretingos rajono Jokūbavo kolūkyje. Po metų buvo pakviestas į LSSR žemės ūkio ministeriją vadovauti vieno susivienijimo gamybos skyriui. Įsikūrus Valstybiniam agropramoniniam komitetui ėjo jo pirmininko padėjėjo pareigas. Kai šis darinys buvo perorganizuotas į LSSR žemės ūkio ministeriją, dirbo žemės ūkio ministrų padėjėju, atstovu spaudai. Nuo 1990 m. Lietuvos televizijoje rengė laidas kaimui „Sodyba“ („Po savo stogu“). 1993–1994 m. kas savaitę rengė informacines žemės ūkio laidas. 1996–1999 m. rengė televizijos laidą „Pyragų nebus be noragų“. Nuo 2000 m. ūkininkavo tėvų žemėje, Dainiuose. 2011 m. buvo išrinktas į Kaišiadorių rajono savivaldybės tarybą, buvo Lietuvos centro partijos Kaišiadorių skyriaus pirmininku. Nepavykęs referendumas dėl žemės nepardavimo užsieniečiams 2013–2014 metais buvo vienas iš referendumo dėl žemės nepardavimo užsieniečiams iniciatorių ir pagarsėjo aršia retorika. Policija net svarstė, ar pradėti jo atžvilgiu ikiteisminį tyrimą, kai gavo skundą, kad P.Šliužas per LRT televizijos surengtus debatus prieš referendumą dėl žemės pardavimo užsieniečiams pareiškė, jog visus, kurie parduoda žemę užsieniečiams, būtų galima sušaudyti. „Galiu pakartoti lietuvių klasikos filmą „Niekas nenorėjo mirti“, kai Marcinkus gavo laišką – arsi sovietams žemę, nudėsim kaip šunį. Galiu pakartoti, man labai patiktų posakis – parduosi užsieniečiams žemę, nušausim kaip šunį. Man labai patiktų“, – debatuose sakė P.Šliužas. Pats P.Šliužas vėliau aiškino niekam negrasinęs, o tik paralele su filmu „Niekas norėjo mirti“ išreiškęs referendumo iniciatorių nenorą mirti beprasmiškai. Dėl rekordiškai mažo rinkėjų aktyvumo referendumas dėl draudimo parduoti žemę užsieniečiams žlugo. P.Šliužas su kitais iniciatyvinės grupės nariais siekė surengti referendumą dėl trijų Konstitucijos straipsnių keitimo. Siūlyta uždrausti parduoti žemę užsieniečiams ir juridiniams asmenims, iki 100 tūkst. sumažinti referendumui surengti būtinų parašų skaičių bei numatyti, kad referendumu priimtos Konstitucijos pataisos gali būti keičiamos tik tokiu pačiu būdu. Iniciatyvinei grupei pavyko surinkti 300 tūkst. piliečių parašų, reikalingų referendumui surengti. Tačiau balsuoti atėjo mažiau nei 15 proc. rinkimų teisę turinčių asmenų, o už referendumo siekius balsavo gerokai mažiau, nei buvo pasirašiusiųjų.

9 komentarai:

  1. Vienatvė , alkoholis savo padarė...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip gaila ,kai žudomi mūsų geriausi žmones!!!
    o mūsų tautiečiai nusivylę , netiki kad gali kažką pakeisti savo parašu,...IKI TO PRIVEDE MŪSŲ VALDŽIA , APVOGIA MUS VISUS IR KIEKVIENĄ...
    NEVILTIS - LYGU MIRČIAI!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  3. https://www.youtube.com/watch?v=Dd0xrNxPFhI

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aiskiai matyti kad buvo nuzudytas.Pirma reikia pasiimti valdzia o po to issiaiskinti visus nusikalteliu darbelius

    AtsakytiPanaikinti