2018 m. rugpjūčio 31 d., penktadienis

Šiaulių teismas - pats teisingiausias teismas pasaulyje

Šiaulių teismas - pats teisingiausias teismas pasaulyje?

Evaldas Balčiūnas


Apsilankiau Simono Zagursko - kaltintojai teigia -aka Kroidono teisme. Žmogus teisiamas už pasisakymus feisbuke, ir visokį šūdą nežinia iš kur perspostinančiame savitarnos savartyne pavadinimu ldiena.lt
Kaltintojai prokuroras ir toks personažas Mačiulis priesaiką sugebėjęs duoti ir kaip Vidmantas ir kaip Vidas. Jį atseit apšmeižė visa eile teiginių. Nevardinsiu, pasakysiu, kad žmogui Vidmantui tokie teiginiai skamba keistai, o jei jie skirti personažui vidui tai ką aš žinau...
Kitas epizodas kuriuo Kaltinamas S. Kroidonas dar keistesnis. Prokuratūra jį naujausios istorijos lyg ir dėl Sausio įvykių iškraipymu. Tiksliau pasakyti negaliu, nes nei teisėjas nei prokurorė posėdžio metu taip ir nerado adreso to straipsnio ir likau nesupratęs kur ta publikacija buvo.
Vidmantas Mačiulis taip ir nesugebėjo pasakyti kada pamatė jį šmeižiančią publikaciją nors kalbėjo ilgai ir nežinia apie ką. Apie savo santykius su personažu Vidmantu AAMačiuliu irgi nelabai paaiškino. tiesiog jį vienur vadina taip kitur kitaip dokumentų jis irgi turi išduotų tiek vienu tiek kitu vardu. Labai tikiuosi, kad teismas tą reikalą išriš. Įdomus ir V. Mačiulio reikalavimas atlyginti daugiatūkstantinę žalą - jis grindžiamas tuo kad jo rengiamų laidų šiemet niekas nepirko.
Dėl sausio įvykių istorija dar painesnė - prokuratūra prieš posėdį pakeitė kaltinimą palaikančią prokurorę, kuri paprašė prijungti prie bylos dar keturių teismų sprendimus (iš akie tai koks šimtas lapų). Toks niekuo nepridengtas noras vilkinti procesą.
Kaltinamasis - keliolika metų gyveno Didžiojoje Britanijoje ir buvo pagautas aerouoste ir dabar gyvena Lietuvoje be dokumentų, be socialinio draudimo ir be pajamų šaltinio.
Kaltinimą "sduorganizavo" Jorkšyrų elfų narys. Kuris pamatė publikaciją grupėje Jorkšyrų elfai ir kreipėsi į policiją. Kur jis tą publikaciją apart Jorkšyrų elfų dar matė - apklausiamas teisme - nenurodė.
S. Zakurskas ir toliau lieka Teisingiausio pasaulyje teismo - Šiaulių teismo žinioje. Teismas yra atėmęs iš jo dokumentus, nors šiame posėdyje lyg ir leido darytis naujus - rugsėjoi mėnesi baigiasi A. Zagursko paso galiojimo laikas.
Yra tikimybė, kad Zagurskas baigęs teismo golgotą jau turės dokumentus ir galės palikti šią anot jo "bananų respubliką".
Kaip sakoma tiek žinių iš teisingumo fronto.
Būkem acargūs kažkas kariauja informacinius karus, o kažkas pakliūna į nelaisvę.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą