2019 m. gegužės 21 d., antradienis

Lietuvos Visuomenės Tarybos nuomonė, dėl 2019 m. Respublikos Prezidento rinkimų Antrojo turo

Lietuvos Visuomenės Tarybos
Nuomonė dėl 2019 m. Respublikos Prezidento rinkimų Antrojo turo

2019-05-21 Vilnius

2019 m. gegužės 12 d. įvykęs Repsublikos Prezidento rinkimų pirmasis turas patvirtino negailestingą Lietuvos visuomenės suskaldymą ir supriešinimą, ko pasekoje visuomenės lūkesčius didesnėms esminėms permainoms, išrinkus naują Respublikos Prezidentą, buvo nelemta išsipildyti.

Dominuojančios žiniasklaidos trims pagrindiniams kandidatams pasišovę oponuoti kiti kandidatai nepanoro ar negalėjo susivienyti ir patikinti visuomenę savo ketinimų nuoširdumu. Todėl balsavimo rezultatai, nors ir abejotini dėl pirmųjų trijų kandidatų atotrūkio nuo kitų, vertinant juos racionaliai, neturėtų labai stebinti.
Balsavimas dėl kandidato Sauliaus Skvernelio taip pat nestebina, nes nenuosekli ir drąstiška, neretai nepagrįsta ir net konjunktūriška valdančiosios Seimo koalicijos veikla netruko sulaukti logiško balsuotojų įvertinimo.

Antrajame Respublikos Prezidento rinkimų ture teks balsuoti dėl Gitano Nausėdos arba Tėvynės Sąjungos – krikščionių demokratų partijos kandidatės Ingridos Šimonytės.
Lietuvos Visuomenės Taryba kviečia Lietuvos Respublikos piliečius aktyviai dalyvauti antrajame Repsublikos Prezidento rinkimų ture. Nusivylimas dėl pirmojo šių rinkimų turo nesuteikia pagrindo iliuzijoms, kad 2019 m. gegužės 26 d. Respublikos Prezidentas nebus išrinktas. Todėl dalyvaukime šiuose rinkimuose ir balsuokime.
Lietuvos Visomenės Taryba, vertindama šiuos du kandidatus, mato šiuos esminius jų skirtumus.
Lietuvos Visuomenės Taryba mano, kad Lietuvos visuomenės svetima kandidatės Ingridos Šimonytės antikonstiitucinė mintis šeima vadinti ir per šeimos institutą įteisinti tos pačios lyties asmenų gyvenimą. Šios idėjos primetimo Lietuvos valstybei nespėjo įgyvendinti Dalia Grybauskaitė. Todėl Gitano Nausėdos pasirinkimas šeima vadinti tai, kas yra mūsų valstybės ląstelė ir prigimtinė žmogaus pratęsimo būtinybė, yra sveikintinas ir ginantis mūsų Konstituciją.
Gitanas Nausėda skelbia būtinumą formuoti iš visuomeninių organizacijų teisėjų veiklos priežiūrą vykdysiančią Tarybą. Tai – reta išimtis šių metų Respublikos Prezidento rinkimuose, atkreiptas dėmesys į Lietuvos Visuomenės Tarybos siūlymą dėl teismų darbo. Ingridos Šimonytės nuomonė, kad teismai Lietuvoje dirna gerai, Lietuvos Visuomenės Tarybos nuomone, patvirtina šios kandidatės neslepiamą akivaizdžią priklausomybę mūsų valstybę per finansus, teismus ir dominuojančiąją žiniasklaidą neteisėtai užvaldžiusiai sistemai.
Gitano Nausėdos pasižadėjimas pažaboti užsienio bankų dominavimą Lietuvoje teigiamai disonuoja ne tik dėl jo buvusios darbovietės SEB banko, bet ir dėl kandidatės Ingridos Šimonytės galimai nusikalstamos veiklos AB Snoro banko likvidavime ir šio banko turto nebaudžiamame išgrobstyme. Lietuvos Visuomenės Tarybai nesuprantamas jau kelintos kadencijos LR Seimo neveiksnumas po LR Seimo patvirtintų Seimo komisijos išvadų dėl AB Snoro banko. Šios ir Lietuvos valstybės skolinimosi politikos 2008 m. – 2009 m. aspektai, aktyvus dalyvavimas antikonstituciniame pensininkų nuskurdinime – visa tai patvirtina buvusios LR finansų ministrės Ingridos Šimonytės ne tik moralinį nuopolį dėl jos pretendavimo tapti mūsų valstybės vadove, bet ir pažeidžiamumą. Respublikos Prezidentas neturi teisės būti pažeidžiamas, visų pirma, dėl jo ar jos galimai nusikalstamos veiklos, kuri/kurios iki šiol nebuvo tirtos tik dėl politinės konjunktūros ir neteisėto mūsųsvalstybės užvaldymo.
Būtent šis aspektas ir pažeidžiama valdančioji dauguma LR Seime sudaro dideles prielaidas, kad Respublikos Prezidente išrinkus Ingridą Šimonytę, Ministre Pirmininke tapti gali dabartinė Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Tokia Lietuvos valstybės raida nulemtų keliagubai pavojingesnius scenarijus.

Lietuvos Visuomenės Taryba
www.vilmantinas.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą