2019 m. birželio 18 d., antradienis

PUOLAMI A. PALECKIO GYNĖJAI. SUIMTA A. GRIGAITYTĖ

PUOLAMI A. PALECKIO GYNĖJAI. SUIMTA A. GRIGAITYTĖ


2018 m. gruodį Lietuvą sukrėtė taip vadinamas ,,šnipų” skandalas. Gruodžio 18-19 d. paaiškėjo, jog suimta visa eilė asmenų, tame tarpe ir ilgametis Socialistinio Liaudies fronto (SLF) lyderis Algirdas Paleckis, istorikas Valerijus Ivanovas, Socialistinio Liaudies fronto narys Leonas Minkevičius bei dar kai kurie aktyvūs piliečiai. A. Paleckis sulaikytas dar spalio pabaigoje. Kratos be areštų įvykdytos pas grupę asmenų, tame tarpe pas SLF valdybos narį Pavelą Ževžikovą, visuomenininką Artūrą Šidlauską ir kai kuriuos kitus piliečius.
Šių metų sausio-gegužės mėnesiais vyko konkrečios A. Paleckio palaikymo akcijos, prokuratūrai teikti pareiškimai su reikalavimu jį paleisti, be to, Lietuvoje vis dar renkami parašai dėl jo išlaisvinimo. Į tai vietinis gestapas atsako puolimu- balandžio mėnesį į apklausą buvo iškviestas dabartinis SLF pirmininkas G. Grabauskas. Birželio 6 d. iš savo būsto Kaune iškraustytas kitas A. Paleckio šalininkas Henrikas Juodiška. Kitas būstas jam nesuteiktas, nors tai privaloma pagal įstatymus. Birželio 7 d. Kaune suimta aktyvi SLF narė Agnė Grigaitytė. Ji dalyvaudavo A. Paleckio palaikymo akcijose, pasirašydavo peticijas dėl jo išlaisvinimo.
Beje, kaip ir A. Paleckio atveju, slepiama informacija dėl A. Grigaitytės, įvairūs pareigūnai vengia konkrečių atsakymų. Tai ir policijos pareigūnai, ir vietos valdininkė I. Zabulionienė ir kai kurie kiti valdžios veikėjai. Štai birželio 17 d. H. Juodiška vėl kreipėsi į Kauno vyriausiojo policijos komisariato atstovus su klausimais dėl A. Grigaitytės, tačiau jokių konkrečių atsakymų negavo, išskyrus biurokratinį teiginį-,,Nekomentuosime“. Prisimename susidorojimus su SLF nariais S. Rakauskiene, I. Krinickiu, dėl to ir manome jog tokia padėtis skandalinga. Represijos vykdomos tiesiog ciniškai ir brutaliai.
Už grotų uždarytas Algirdas Paleckis prieš kurį laiką atviru laišku kreipėsi į bendražygius. Jis įvertino dabartinę padėtį Lietuvoje ir paragino kovoti už laisvę. A. Paleckio pozicija teisinga. Tikrai Lietuvoje atgimsta fašizmas. Vykdomas žmonių skurdinimas, masinės represijos ir masinė deportacija į Vakarus, mūsų krašte kaip savo kieme karaliauja vokiečių okupantai.

Giedrius Grabauskas
www.vilmantinas.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą