2020 m. sausio 30 d., ketvirtadienis

R. Karbauskis: jei STT netirs R. Masiulio atvejo, bus taikomi dvigubi standartai

R. Karbauskis: jei STT netirs R. Masiulio atvejo, bus taikomi dvigubi standartai



„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis teigia jau šią savaitę paviešinsiąs skandalingą informaciją apie buvusio susisiekimo ministro Roko Masiulio susisiekimo sektoriuje įdarbintus asmenis. R. Karbauskis taip pat teigia, kad surinktą informaciją platesniam tyrimui pradėti perduos Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT). Jei STT nuspręs neatlikti tyrimo, pasak R. Karbauskio, tuomet bus taikomi dvigubi standartai.

„Kreipsis į STT, prašydami, kad tirtų šitą klausimą giliau (...). Jeigu STT netirs šio pavyzdžio, neplės tyrimo, tai bus dvigubi standartai, kad vieniems viskas galima, kitiems nieko negalima. Čia net nėra ką lyginti su (Jaroslavo Narkevičiaus atveju. – ELTA), ką mes parodysime“, – „Žinių radijui“ trečiadienį sakė R. Karbauskis.

R. Karbauskis neslepia, kad R. Masiulio įdarbinti asmenys, skirtingai, nei J. Narkevičiaus pažymoje, yra susiję su artima aplinka. „Valstiečių“ lyderis teigia, kad vadovaujamas pareigas susisiekimo sektoriuje ėjo R. Masiulio buvę bendradarbiai, bendramoksliai bei artimi draugai.

„Paskelbsime didelį asmenų sąrašą, susijusį su R. Masiuliu. Pateiksime nepotizmo pavyzdį, kaip keliauja didelių valstybinių įmonių vadovai, valdybų pirmininkai, pavaduotojai. Kaip jie keliauja iš vienos sferos į kitą kartu paskui Roką Masiulį. Tai yra jo buvę bendradarbiai, bendramoksliai, artimi draugai. Tai akivaizdus nepotizmo pavyzdys“, – teigė jis.

Tuo metu R. Masiulis anksčiau Eltai tvirtino, kad tai yra dar vienas R. Karbauskio žingsnis gelbstint susisiekimo ministrą J. Narkevičių. R. Masiulis patikino, kad visos atrankos į susisiekimo sektorių buvo vykdomos pagal aukščiausius skaidrumo kriterijus.

„Mano vadovavimo susisiekimo sektoriui metu visos atrankos buvo vykdomos pagal aukščiausius skaidrumo kriterijus. Atrankas vykdė nepriklausomos atrankų bendrovės ar tam skirtos valstybinės institucijos“, – sakė R. Masiulis.

R. Masiulis dar kartą pasikartojo, kad tai „valstiečių“ lyderio kerštas už tai, jog jis, būdamas ministru, pašalino Arvydą Vaitkų iš Uosto direkcijos vadovo pareigų.
„Kad Karbauskis keršys, žinojau tą pačią akimirką, kai atleidau uosto vadovą“, – sakė R. Masiulis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą