2017 m. spalio 21 d., šeštadienis

JAV žinybos jau rengiasi nuversti Lietuvos prezidentą, kuris bus išrinktas tik 2019 m.

JAV parinks tinkamą prezidentą Lietuvai

JAV ir Lietuva kitą pavasarį mokysis, kaip nuversti prorusišką politiką, išrinktą Lietuvos prezidentu.

Klausimo dėl savo veiksmų teisėtumo amerikiečiams nekyla – jeigu Lietuvos prezidentas bus prorusiškas, jis bus tuojau pat techniškai ir nepriekaištingai nušalintas.
JAV kruopšiai rengiasi Lietuvos prezidento rinkimams, kurie vyks 2019 m. vasarą – jeigu rinkimų rezultatas bus neparankus JAV, prezidentas kris. Kaip tai padaryti – to amerikiečiai mokins savo kolegas Lietuvoje – politikus, žurnalistus, spec. tarnybų darbuotojus per pratybas, kurios vyks kitų metų kovo mėnesį.
Mokymus vęs JAV politikai, kariškai ir strateginės komunikacijos (.t.y. informacinių karų) specialistai.
Pagal pratybų legendą Lietuvos prezidento rinkimus kitais metais laimės kandidatas, kuris pažadės rinkėjams peržiūrėti užsienio politiką ir normalizuoti santykius su kaimynais.
Maskva tuo džiaugiasi, žada peržiūrėti santykius su Vilniumi ir paverti Lietuva draugiška Rusijai šalimi.
Tai grėsmė JAV – „transatlantinis solidarumas“, ir „Rusijos sulaikymo“ politikai iškyla grėsmė, Rusiją juosiančiai „buferinei zonai“ atsiranda plyšis.
Pavojaus akivaizdoje tikrieji patriotai pradeda suderintą kampaniją, kad pašalinti iš posto „Kremliaus agentą“. 
Žiniasklaidoje pasirodo duomenys, kad kandidatą neva finansavo Kremlius, visuomenėje kurstoma panika, kad Lietuvą valdys Kremlius. Formuojama nuomonė, kad Lietuva gali išeiti iš NATO.
Po masinės žiniasklaidos atakos Seimas sukuria specialią komisiją, kuri tiria prezidento ryšius su Maskva. Praėjus metams po kadencijos pradžios naujasis prezidentas pašalinamas iš posto.
Būtent toks scenarijus jau rengiamas – kitų metų kovą jau bus žaidžiami „karo žaidimai“ Lietuvos politikams, žurnalistams ir karininkams. Bus žaidžiama, kaip demaskuoti Kremliaus agentus.
Tačiau tokiais mokymais Lietuva pati ir įrodo, kad ji neturi jokios nepriklausomybės, ir kad jos net vidaus politiką nustato amerikiečiai, rašo portalas „rubaltic.ru“.
Tačiau kas atstovaus JAV šiuose žaidimuose? Dar būtų suprantama, kad JAV atstovautų Valstybės departamentas arba Pentagonas – tada juos būtų galima pavadinti bendrais Lietuvos ir JAV mokymais NATO rėmuose.
Tačiau to nebus – JAV pusę atstovauja tik Mike Carpenter (nuotr. viršuje) Pensilvanijos universiteto baideno centro direktorius. Šis Carpenter ir yra idėjinis būsimų mokymų vadas – jis mokys, kaip pašalinti „Kremliaus agentą“ iš Daukanto aikštės.

Džo Badeno vardo diplomatijos ir globalių santykių centras pavadintas buvusio JAV viceprezidento garbei, kuris po Obamos kadencijos įsitaisė dirbti minėtame Pensilvanijos universitete.
Šio centro tikslas – „daryti įtaką kaip Amerika gali tęsti savo lyderystę 21 amžiuje“.

Tai yra kalba apie nevyriausybinę organizaciją, kurios stuburą sudaro buvę politikai, kariškiai ir administracijos tarnautojai.
Tai tinkamas partneris Lietuvai – iš vienos pusės Lietuvos Respublika, kuri turi net balso teisę Jungtinėse tautose, iš kitos – privati kontorėlė, kuri mokys, kaip nuversti teisėtuose ir demokratiniuose rinkimuose išrinktą Lietuvos prezidentą, kurio kandidatūra nebuvo suderinta su Vašingtonu?
„Šiose mokymuose dalyvaus gyvi žmonės, jie galvos, ką ir kaip daryti. Kaip palaikyti ryšį, ką veiks kitos žinybos. Apie tai reikia pagalvoti iš anksto, ir mes norime, kad scenarijus būtų realus“, - sako Carpenter.
Kitaip sakant, Lietuvos establišmentas dirbs ne savo šalies prezidentui, tačiau klausys privačios užsienio kontorėlės nurodymų. Ir visa tai dėl vieno tikslo – kad Lietuva išliktų proamerikietiška. Ar dėl tokios „nepriklausomybės“ vertėjo žūti sausio 13 d.?
Kita vertus, kad Lietuvos valdžia tikrai bijo savo tautos, rodo ir buvę mokymai, kai Lietuvos kariuomenė kariavo su „Šalčininkų liaudies respublika“.
Todėl būsimų mokymų scenarijus ir dar kartą rodo, kad valdžia bijo, kad lietuviai gali pakartoti tą patį fokusą (kaip buvo su Rolandu Paksu), ir išrinkti ne rusofobą, tačiau Rusijai neutralų žmogų.

Tikra, laisva ir nepriklausoma Žiniasklaida

www.vilmantinas.eu

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą