2017 m. spalio 3 d., antradienis

Linas Antanas Linkevičius Seimo nario algą naudoja kaip pašalpą: lanko 26 proc. posėdžių



Linas Antanas Linkevičius Seimo nario algą naudoja kaip pašalpą: lanko 26 proc. posėdžių
Kristina Sulikienė
Per 1 metus naujojo Seimo pasimatė,kas yra kas. Labiausiai lankantys Seimo posėdžius Seimo nariai yra Mantas Adomėnas ir Virginijus Alekna, kas iškarto krinta į akis, kad šie du nepatenka tarp patologiškai nelankančių, jų lankomumas beveik 100proc.

Daugiausiai projektų pati (arti 40) - pateikė pirmoji Seimo vicepirmininkė Rima Baškienė, o su grupėmis parlamentarų daugiausiai pateikė Karbauskis ir Šakalienė.

Kęstutis Pūkas pateikė 1 projektą pats, ir 2 su grupe, o pastaruoju metu nelankė Seimo. Kaip ir Mindaugas Bastys. Vienas parlamentaras- garbesnio amžiaus Nausėda- labai sunkiai sirgo,todėl visi žinome,kodėl jo lankomumas nulis.

Na, o kuo serga Linas Antanas Linkevičius? Kelionių manija ir magija? Jeigu L. A. Linkevičius negeba suderinti potraukio keliauti ir Seimo nario mandato - būtina rinktis tarp šių dviejų. Tačiau jis pareiškė, jog jis lieka ministerijoje. O štai ir priežastis: juk  už visiškai nelankomą Seimą jis vis tiek gauna algą, o jo patarėjai -atlyginimus,bei kanceliarines išlaidas.

Tik išrinkus Seimą, kol buvo sprendžiama ministrų kabineto sudėtis,Linas Antanas Linkevičius ganėtinai uoliai lankė Seimą-praleido vos 2 posėdžius iš 7. Lankomumas 5 posėd.iš 7.

Jau gruodžio mėnesį,kai ėmė šviestis ministro kėdė,jam atsibodo lankymas,ir jis Seime buvo 6 posėdžiuose iš 14-už ką priklauso algos nuskaičiavimas. Spėkite, ar kas nuskaičiavo?

Pamatęs, jog nėra jokių sankcijų dėl Seimo nelankymo, Linas Antanas Linkevičius visiškai atsipalaidavo. Dar jo ydingo požiūrio į mandatą negalėjo  niekas matyti sausį- lankė 1 posėdį iš 2,ar vasarį - tas pats: 1 posėdis iš 2, na, o kam nepasitaiko, 50 proc.lankomumas jau daugiau negu gruodžio mėn, ar ne?

Pamatęs, jog niekas nebaudžia dėl piktnaudžiavimo Seimo kėde, Linas Linkevičius kovo mėnesį Seime pasirodė 2 kartus iš 13. Tiesiog tuščia Seimo vieta,ir tiek:galėtų kitas žmogus toje vietoje dirbti,bent naudos būtų.

Balandžio mėnesį prisivertė ateiti 3 kartus iš 12 posėdžių (25 procentų lankomumas - bet nuo algos turbūt nenuskaičiavo?)

Pamatęs,kad alga vis tiek mokama, Linas Antanas Linkevičius nutarė dar patampyti liūtą už ūsų, ir gegužės mėnesį Seime dalyvavo 2 posėdžiuose iš 14.

Pamatęs,jog algos ir toliau niekas nemažina, apkūnusis piktnaudžiautojas birželį atėjo į 3 posėdžius iš 19.

Liepą buvo vos 4 posėdžiai, irgi tesugebėjo ateiti į 1.

Rugsėjį buvo svarstoma labai daug įvairių įstatymo projektų,todėl Linas Antanas Linkevičius atėjo į 2 posėdžius iš 13.

Kokios jis dar ministro kėdės nori, kad jam priklauso apkalta dėl Seimo posėdžių piktybiško nelankymo?

Suskaičiavus, kokio dydžio turėtų būti Lino Antano Linkevičiaus alga- ogi 26 proc.Seimo nario algos.Ar buhalterija žino,jog švaisto mokesčių mokėtojų pinigus?
Kristina Sulikienė
 Tikra, laisva ir nepriklausoma Žiniasklaida
 www.vilmantinas.eu

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą