2017 m. spalio 18 d., trečiadienis

Nekilnojamąjį turtą bankroto administratorius ne tik perėmė, bet ir pardavė



Spalio 18 d. 13 val. Vilniaus apygardos teisme teisėja Rūta Veniulytė - Jankūnienė (pakeitusi teisėją Rositą Patackienę) parengiamajame posėdyje žodinio proceso tvarka nagrinės UAB "FF Lizingas" bankroto administratoriaus UAB "Admivita" ieškinį atsakovui Zigmui Vaišvilai dėl 2,4 mln. EUR priteisimo dėl to, kad Z. Vaišvila tariamai bankroto administratoriui neperdavė trumpalaikio UAB "FF Lizingas" turto.
Visą nekilnojamąjį turtą bankroto administratorius ne tik perėmė, bet ir pardavė ir/ar pasisavino už nepadoriai mažas kainas, kai Z. Vaišvila 2016 m. patyrė sunkias daugybines traumas.
Įmonei tokiu būdu batnkroto administratorius su kreditorių komiteto pirmininku UAB "Baltic arms" (direktorius - Juozas Matonis) tokiu būdu padarė apie 3,5 mln. EUR žalą (išskirtinio įžulumo trijų gyvenamosios paskirties po 10 arų žemės sklypų Palangos mieste "pardavimas po 1333 EUR).
Kilnojamasis turtas pavogtas Mažeikiuose dar 2014 m., ikiteisminis tyrimas pradėtas pagal Z. Vaišvilos pareiškimą.
Bankroto administratorius šioje byloje ieškinį pateikė be jokių įrodymų, koks turtas jam neperduotas. Kaip perduoti dar kartą jau jo perimtą ir parduotą už simbolines kainas nekilnojamąjį turtą, teismui bankroto administratorius nepaaiškino. Nepaaiškino ir, kaip Z. Vaišvila gali jam perduoti pavogtą turtą.
Žodžiu, teisme vyks įdomus linksminimasis.

Zigmas Vaišvila

Tikra, laisva ir nepriklausoma Žiniasklaida
www.vilmantinas.eu

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą