Delfių antraštė skelbia, kad „tiriant šnipinėjimo bylą suimtas buvęs Socialistinio liaudies fronto pirmininkas Algirdas Paleckis“.
 DELFI šaltinių policijoje teigimu, A. Paleckis buvo sulaikytas su įkalčiais, nes rinko informaciją pagal specialiųjų tarnybų užduotis.
Generalinėje prokuratūroje trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis patvirtino, kad A. Paleckis yra suimtas. Anot jo, suimtų yra ir daugiau asmenų, tačiau tiek skaičiaus, tiek pavardžių E. Pašilis sakė nenorintis minėti. Pareigūnų teigimu, politikas sulaikytas jau nuo spalio mėnesio. Konferencijos metu generalinis prokuroras sakė, kad ikiteisminis tyrimas pradėtas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį dėl šnipinėjimo.
Tai pabrėžė ir policijos generalinis komisaras Linas Pernavas.
 „Lietuvos kriminalinės policijos biuras pradėjo tyrimą pagal BK 119 str. antrą dalį – šnipinėjimas. Šio tyrimo metu buvo taikomi įvairūs kompleksiniai metodai. Atliktos kratos daugelio asmenų gyvenamose vietose, visi yra Lietuvos Respublikos piliečiai, išskyrus vieną Rusijos Federacijos pilietį. Buvo organizuota įtariamųjų asmenų sulaikymo operaciją, vienas iš sulaikytų yra Valerijus Ivanovas, šiuo metu aiškinamasi, ar jis buvo susijęs su šnipinėjimu“, – sakė policijos vadovas L. Pernavas.
„Šio neviešo ir jautraus ikiteisminio tyrimo metu buvo taikomi įvairūs kompleksiniai metodai. Ikiteisminio tyrimo metu yra atliktos kratos daugelio asmenų gyvenamose vietose. Šiuo metu įtariami asmenys yra Lietuvos Respublikos piliečiai, išskyrus vieną, kuris yra Rusijos Federacijos pilietis. Patikrinus gautą informaciją ir surinkus papildomus duomenis, buvo organizuota įtariamųjų asmenų sulaikymo operacija. Galiu patvirtinti, kad vienas iš sulaikytų asmenų yra Valerijus Ivanovas, kuris sulaikytas dėl kratos metu pas jį surasto ginklo. Šiuo metu aiškinamės, ar tai susiję su tyrimu dėl šnipinėjimo“, – sakė generalinis komisaras L. Pernavas.
Per spaudos konferenciją tiek generalinis prokuroras, tiek VSD vadovas teigė, kad šnipinėjama buvo Rusijos Federacijos naudai.
. „Paaiškėjo, kad su Lietuvos politine sistema siejami asmenys galimai turėjo Rusijos Federacijai palankių ir su Lietuvos nacionaliniu saugumu nesuderinamų tikslų. Nustatyta, kad ši veikla atitinka užsienio žvalgybos veikimo būdus. Domėjimosi temos galėjo kenkti mūsų nacionaliniam saugumui. Šis atvejis tik patvirtina, kad grėsmių Lietuvos nacionaliniam saugumui vertinime išsakyti teiginiai, kad Rusija, deja, ir toliau aktyviai ir visomis priemonėmis siekia daryti įtaką valstybei ir jos politiniams procesams. Šiam tikslui verbuojami asmenys gali tiesiogiai arba per tarpininkus daryti įtaką politinės partijos programoms ar jų struktūrai, pasinaudodami įvairiais žiniasklaidos kanalais siekti Rusijos minkštosios galios stiprinimo mūsų šalyje“, – sakė VSD vadovas.
L. Pernavas teigė, kad įtariamieji rinko informaciją kitos valstybės žvalgybos naudai. Viena iš temų – sausio 13-osios tema. Kaip teigė generalinis prokuroras, šis tyrimas buvo neviešas, apie jį anksčiau nebuvo skelbta. Generalinis prokuroras E. Pašilis taip pat atskleidė, kad šnipinėjimas susijęs su politinėmis partijomis, tačiau duomenų, kad su Rusijos žvalgybos organizacijomis galėtų būti susijusios parlamentinės partijos – nėra.
 „Rusijos Federacijos domėjimosi laukas buvo susijęs su jautriausiais Lietuvai klausimais, tarp kurių būtent yra ir sausio 13-oji. Dar norėčiau paminėti, kad ikiteisminio tyrimo medžiagoje yra duomenų apie Rusijos žvalgybos vykdymo epizodus, įvykusius daugiau nei prieš metus. Tai tęsėsi ilgą laiką, buvo kryptingai, sąmoninga, tikslinga“, – sakė E. Pašilis.