2018 m. gruodžio 19 d., trečiadienis

Marius Jonaitis:Šių dienų aktualija - paaiškėja, jog jau nuo spalio mėnesio yra kalinamas Algirdas Paleckis

Šių dienų aktualija - paaiškėja, jog jau nuo spalio mėnesio yra kalinamas Algirdas Paleckis. Kodėl būtent dabar - neaišku. Jam pateikti kaltinimai šnipinėjimu. Į klausimus ką šnipinėjo saugumiečiai atsako gan miglotai. Tipo apie Sausio 13 - ąją ir kitas jautrias temas. Kažkaip nesueina galai.
 Pirma. Kaltinimai kažkokie neaiškūs. Žmogus kalinamas keli mėnesiai. Suprantu, jog ne visiems patinka Paleckis kaip politikas, o ir neprivalo jis visiems patikti, bet jeigu jau žaidžiam demokratiją, tai turi būti visokių pažiūrų žmonių.
Antra. Kaip gali šnipinėti ir rinkti nacionalianiam saugumui svarbią informaciją žmogus, kuris nėra politikoje ar vyriausybinėse/valstybinėse institucijose? Kuris yra totaliai marginalizuotas ir neturi jokio priėjimo prie slaptos informacijos. Manau jo galimybės rinkti kažkokią slaptą informaciją yra ne didesnės negu mano arba kokio kito po facebook ir google klajojančio žmogaus.
Akivaizdu, jog gimsta tendencija suiminėti žmones vien dėl to, jog kažkam jis neįtinka, arba sako, tai kas kažkam nepatinka.
Arba šia informacija bandoma uždengti kažkokius skandalus, kažką išprovokuoti bei nuslėpti arba gauti kažkokį rezultatą.
Ironiška šioje valstybėje tai, jog Masiulis, kuris buvo sugautas su didelėm piniginėm sumom, kurias galimai gavo kaip kyšį iš vienos stambios korporacijos ir ką, jam nieko. Nesėdi kalėjime, netgi į Klaipėdos merus kandidatuoja.
Kam įdomu galite paklausyti šią nerišlią spaudos konferenciją su dvaro „žurnalistų“ bailiais klausimais.
Delfi reportažas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą