2018 m. gruodžio 12 d., trečiadienis

Skelbiame, Lietuvai žąlingų seimo narių sarašą!

Gruodžio 4 d. Seimas priėmė rezoliuciją „Dėl Jungtinių Tautų Visuotinio susitarimo dėl saugios, tvarkingos ir reguliarios migracijos“, kuria iš esmės Lietuvos valstybės vardu palaimino prieštaringai vertinamą taip vadinamą Globalios migracijos paktą arba sutartį.
73 Seimo nariai balsavo už, 21 – prieš ir tiek pat Seimo narių susilaikė. priėmė rezoliuciją „Dėl Jungtinių Tautų Visuotinio susitarimo dėl saugios, tvarkingos ir reguliarios migracijos“ (projektas Nr. XIIIP-2979(2).
Nors dėl šio Jungtinių Tautų (JT) pakto Seime buvo įregistruotos net trys skirtingos rezoliucijos (Žigimanto Pavilionio, Audroniaus Ažubalio ir Remigijaus Žemaitaičio), tačiau Seimas balsuodamas pritarė Ž. Pavilionio siūlomai rezoliucijai.
Ž. Pavilionio siūloma rezoliucija iš esmės neprieštaravo migracijos pakto teiginiams. Ž. Pavilionis už ją agituodamas balsuoti teigė, kad JT siūlomas globalios migracijos paktas yra ne tik Lietuvos niekaip neįpareigojantis dokumentas, bet net ir naudingas Lietuvai, nes, esą, suteikia galimybę „dalyvauti migracijos problemų sprendimo procese, ieškoti panašiai mąstančių partnerių ir bandyti procesą pakreipti mums naudinga linkme“.
Su šiais teiginiais nesutiko buvęs užsienio reikalų ministras, konservatorius Audronius Ažubalis priminęs, kad pats globalios migracijos paktas nėra net išverstas į lietuvių kalbą. A. Ažubalis paneigė ir Ž. Pavilionio teiginius, jog migracijos sutartis yra visiškai Lietuvos neįpareigojantis dokumentas. A. Ažubalis pabrėžė, kad iš viso šioje sutartyje 24 kartus pakartojama, kad pritardami jai įsipareigojame įgyvendinti jos nuostatas.
Seimo narys Rimantas Jonas Dagys atkreipė dėmesį ir į finansinius įsipareigojimus bei šalims tenkančią naštą rūpinantis ir išlaikant nelegalius migrantus. Jis nurodė, kad vieno migranto socialinis išlaikymas per mėnesį kainuoja 800-1000 eurų, nepriskaičiuojant kitų su tuo susijusių kaštų.

Vienas iš nuoseklių Globalios migracijos pakto kritikų kandidatas į Lietuvos respublikos prezidentus Arvydas Juozaitis šių metų lapkričio 22 d. atviru laišku Lietuvos respublikos prezidentę perspėjo dėl šio pakto žalos Lietuvai. A.Juozaitis tuomet atkreipė dėmesį į tai, kad kad vis daugiau valstybių suvokia šio pakto grėsmes ir jau oficialiai pareiškė, kad jo nepasirašys. „Ir Lietuva neturėtų pripažinti naujai sugalvotą „žmogaus teisę“ migruoti, suteikti migrantams įvairias brangiai kainuojančias garantijas bei paslaugas. Lietuva turėtų priešintis tokiam multikultūralizmui ir nepasukti globalistiniu savo šalies ir kultūros naikinimo keliu“, – rašė A. Juozaitis ir perspėjo, kad jei kadenciją baigianti šalies vadovė stos į globalizmo pusę palaikydama šį paktą, tai po rinkimų bus daroma viskas, kad Lietuva šį paktą denonsuotų.
Gruodžio 4 d. portale DELFI paskelbtame straipsnyje A. Juozaitis kreipdamasis į Seimo narius ir ragindamas nebalsuoti už Lietuvai nepalankų paktą glaustai išdėstė kuo šis JTO peršamas dokumentas yra nepalankus Lietuvai:
„Paktas pabrėžia migruojančio individo teises. Rūpinasi jo migravimo sąlygomis, jo gerove tranzito ir atvykimo šalyse. Tad jis yra nukreiptas prieš Europos tautas, jų kultūras ir jų valstybes. Pakte nėra užsiminta nei vienu žodžiu apie nacionalinių valstybių piliečius, apie jų teises. /…/ Dar daugiau, Pakte kuriama privilegijuota migrantų padėtis atvykimo šalyse (countries of destination) lyginant su jų piliečiais. Mėginama visoms šalims, JTO narėms, primesti ideologiją, kad migrantų plūdimas į jų teritoriją bus padarytas naudingu joms pačioms. Deja, tokia ideologija Vokietijoje nepasiteisino. Naujos darbo jėgos, padedančios vokiečiams kurti tautos gerovę neatsirado. Padaugėjo socialinių išmokų gavėjų. Padidėjo nusikalstamumas ir piliečių nesaugumas… Tiesą sakant, rūpestis migrantais Pakte nėra svarbiausias dalykas. Svarbiausia jame yra globali tautų maišymosi utopija, vieningos žmonijos be tautų ir valstybių kūrimo strategija. /…/ Multikultūralizmas kiekvienai šaliai – štai globalistų idealas. Vokietijos atvejis parodė, kad šitoks scenarijus yra labai žalinga, gal net pražūtinga utopija“, – teigia A. Juozaitis.
„Visų pirma, aš kreipiuosi į Seimo narius, primindamas jų priesaiką Lietuvai. Kreipiuosi ir į Lietuvos šviesuolius, kurie supranta, kad Europos civilizacija stumiama į prarają. Lietuva neturi prisidėti prie neatsakingų globalistų darbotvarkės, prie Europos naikinimo. Lietuva turi prisidėti prie tų valstybių, kurios gina savo šalį, savo kultūrą, savo tautų, piliečių ateitį. Šiandien, ir per kartų kartas“, – taip užbaigė savo rašinį „Migracija ir globalizmas“ vienas Sąjūdžio pradininkų, filosofas ir rašytojas dr. A. Juozaitis.
Tačiau šios dienos diskusija ir balsavimas Seime parodė, kad Seimo nariai yra nelinkę gilintys į iš aukštesnės ES sąjunginės valdžios Seimui nuleidžiamus dokumentus ir kaip kadai už Lisabonos sutartį taip ir dabar nuspaudė – TAIP net neperskaitę į valstybinę kalbą neišversto pakto.
Ši JT paktą ketinama priimti tarptautinėje konferencijoje Marakeše, Maroke, gruodžio 10-11 dienomis. Konferencijoje dalyvaus ir Lietuvos nuomonę pristatys vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas.
Šiam paktui nepritaria JAV, Lenkija, Vengrija, Slovakija, Čekija, Šveicarija, Austrija, Bulgarija ir kai kurios kitos šalys.
Skelbiame Seimo narių balsavusių už Seimo rezoliuciją iš esmės pritariančią Lietuvai pražūtingam Globalios migracijos paktui:

Seimo narys(-ė)FrakcijaPriešSusil.
1.  Ačienė VidaLVŽSF+
2.  Alekna VirgilijusLSF+
3.  Anušauskas ArvydasTS-LKDF+
4. Armonaitė AušrinėMG+
5. Bacvinka KęstutisLVŽSF+
6.  Bakas VytautasLVŽSF+
7.  Baublys JuozasLSF+
8.  Baura AntanasLVŽSF+
9.  Bernatonis JuozasLSDDF+
10.  Budbergytė RasaLSDPF+
11.  Burokienė GuodaLVŽSF+
12.  Čmilytė-Nielsen ViktorijaLSF+
13.  Degutienė IrenaTS-LKDF+
14.  Gaidžiūnas AurimasLVŽSF+
15.  Gailius VitalijusLSF+
16.  Gelūnas ArūnasLSF+
17.  Gentvilas EugenijusLSF+
18.  Gentvilas SimonasLSF+
19.  Haase IrenaTS-LKDF+
20.  Jarutis JonasLVŽSF+
21.  Jovaiša EugenijusLVŽSF+
22.  Jovaiša SergejusTS-LKDF+
23.  Juknevičienė RasaTS-LKDF+
24.  Juozapaitis VytautasTS-LKDF+
25.  Juška RičardasLSF+
26.  Kernagis VytautasTS-LKDF+
27.  Kindurys GintautasLVŽSF+
28.  Kirkilas GediminasLSDDF+
29.  Kreivys DainiusTS-LKDF+
30.  Kubilienė AstaLVŽSF+
31.  Kubilius AndriusTS-LKDF+
32.  Kupčinskas AndriusTS-LKDF+
33.  Landsbergis GabrieliusTS-LKDF+
34.  Liesys JonasLSF+
35.  Masiulis KęstutisTS-LKDF+
36.  Matelis BronislovasMG+
37.  Matulas AntanasTS-LKDF+
38.  Mažeika KęstutisLVŽSF+
39.  Miliūtė RūtaLVŽSF+
40.  Morkūnaitė-Mikulėnienė RadvilėTS-LKDF+
41.  Navickas AndriusTS-LKDF+
42.  Navickienė MonikaTS-LKDF+
43.  Nevulis PetrasLVŽSF+
44.  Norkienė AušrinėLVŽSF+
45.  Olekas JuozasLSDPF+
46.  Pavilionis ŽygimantasTS-LKDF+
47.  Popovienė RamintaLSDPF+
48.  Pranckietis Viktoras+
49.  Pupinis EdmundasTS-LKDF+
50.  Rastenis VytautasLVŽSF+
51.  Razma JurgisTS-LKDF+
52.  Rimkus JuozasLVŽSF+
53.  Sabatauskas JuliusLSDPF+
54.  Sinkevičius RimantasLSDDF+
55.  Sysas AlgirdasLSDPF+
56.  Skaistė GintarėTS-LKDF+
57.  Skardžius ArtūrasLSDDF+
58.  Skvernelis SauliusLVŽSF+
59.  Smirnovas KęstutisLVŽSF+
60.  Starkevičius KazysTS-LKDF+
61.  Strelčiūnas AlgisTS-LKDF+
62.  Šakalienė DovilėLSDPF+
63.  Šalaševičiūtė RimantėLSDDF+
64.  Šarknickas RobertasLVŽSF+
65.  Šiaulienė IrenaLSDDF+
66.  Šimonytė IngridaTS-LKDF+
67.  Širinskienė AgnėLVŽSF+
68.  Tomilinas TomasLVŽSF+
69.  Valiūnas PetrasLVŽSF+
70.  Varkalys JonasLSF+
71.  Veryga AurelijusLVŽSF+
72.  Vingrienė VirginijaLVŽSF+
73.  Zingeris EmanuelisTS-LKDF+

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą