Politiniai persekiojimai  ir politiniai teismo procesai Lietuvoje jau įprastas reiškinys. Tačiau pastarojo meto įvykiai sukrėtė Lietuvą. Vyksta masiniai  patriotų areštai, nuožmios kratos, sklinda kaltinimai net mokytojų atžvilgiu, vadinant juos ,,teroristais“.
Šį pavasarį buvo imtasi nuožmių represijų žinomo blogerio Simono Zagursko (Kroydono) atžvilgiu. Jis  buvo puolamas dėl sausio 13-osios, jei tiksliau dėl to, kad pareiškė savo poziciją, jog buvo tą naktį buvo šaudoma nuo stogų, dalis žmonių nušauta iš medžioklinių šautuvų bei senų karabinų.
Vos tik atvykęs iš Anglijos, jis buvo suimtas oro uoste ir išvežtas į kalėjimą. Tai įvyko šį pavasarį- balandžio 13 dieną. Kalėjime jis laikytas savaitę, tada paleistas. Tačiau paimtas pasas ir Simonas Zagurskas negali išvykti iš šalies. Tai labai apkartino jo gyvenimą-Anglijoje jis buvo atleistas iš darbo, susidūrė ir su kitomis ryškiomis problemomis. Simonui pateiki kaltinimai pagal LR BK 170-2 straipsnį (sovietinės agresijos neigimas). Rugsėjo gale S. Zagurskas nuteistas, jam paskirta 3700 eurų bauda.
Bet grįžkime prie naujų, gerokai žiauresnių įvykių. Gruodžio 19 d. ryte paskelbta jog dar lapkričio pirmoje pusėje suimtas politikas, buvęs Socialistinio Liaudies fronto (SLF) lyderis Algirdas Paleckis. Jis suimtas slaptai ir mažai kas žinojo apie tai. Bendražygiai ilgai ieškojo, tačiau nerado. Diena prieš tai, gruodžio  18 d. ryte operatyvinė grupė apsupo istoriko Valerijaus Ivanovo namus ir pradėjo laužtis pro duris. Jis dar spėjo paskambinti keliems pažįstamiems žmonėms. Tada įsiveržę policijos pareigūnai darė kratą, išnešė daug daiktų, suėmė ir išvežė ir patį V. Ivanovą.
Pradėta skelbti,. Jog A. Paleckis ir V. Ivanovas vykdė špionažo veiksmus bei kurstė neapykantą. Be to, saugumo ( išties –tai gestapo. Nes tai  jau primena fašistinio tipo struktūrą) šefas D. Jauniškis džiaugėsi, jog neva kartu su šiais dviem žmonėmis suimti ir kiti asmenys-kaip  tariamai nusikalstamo tinklo nariai.
Kas gi dar suimti šioje byloje?  
Gruodžio 20 d. paaiškėjo jog buvo suimti dar mažiausiai keturi asmenys. Dviejų pavardės jau aiškios-tai Socialistinio Liaudies fronto valdybos narys Andrejus Gorbatenkovas ir kitas šios organizacijos narys, verslininkas Leonas Minkevičius.
Yra galimų duomenų, jog suimtos  dvi moterys, jų pavardės dar nėra aiškios. Apgailėtina, jog savo pasyvumu galimai fašistinei žvalgybai talkino ir A. Paleckio brolis Rimvydas, žinojęs apie areštą, bet tylėjęs. Matomai jam norisi gardaus valdžios pyrago, užtai ir palieka brolį bėdoje. O Socialistinis Liaudies frontas jau tradiciškai puolamas, galimai fašistinei žvalgybai matyt nepatinka SLF propaguojamos taikos ir socialinio teisingumo idėjos, pastovi veikla atskleidžiant Holokausto vykdytojų nusikaltimus Lietuvoje.
Šiais metais baigėsi ir kiti politiniai procesai, tame tarpe ir tie, kuriuose teistas SLF pirmininkas Giedrius Grabauskas, žinomi visuomenės veikėjai Olegas Titorenko ir  Žilvinas Razminas. G. Grabauskas išteisintas gruodžio mėnesį LR Aukščiausiojo teismo verdiktu, o O. Titorenko ir Ž. Razminas nuteisti 9 mėnesių lygtinio laisvės apribojimo bausmėmis.  Naujieji ,,inkvizitoriai“ siūlė daug didesnes bausmes visiems trims, tačiau teismai atmetė daugelį fašistinės žvalgybos primestų kaltinimų.
Persekiojamas ir antifašistas Viačeslavas Titovas, jis buvo kratomas, šmeižiamas, užvesta baudžiamoji byla. Ir visa tai dėl jo pasakytos tiesos apie nacistinį nusikaltėlį Adolfą Ramanauską-Vanagą.  Tuo tarpu Audrius ButkevičiusAndrius Eiva ir kiti veikėjai, galimai organizavę šaudymą nuo stogų 1991 m. sausio 13-osios naktį, gyvena gražiai, tiesiog klesti, o tiesą atskleidė piliečiai areštuojami ir teisiami. Daugybė jų jau buvo nuožmiai persekiojami ir kalinami-kaip Juozas JermalavičiusViktoras  OrlovasDonatas Šulcas bei kiti. Daug žmonių iki šiol persekiojami bei teisiami dėl politinių motyvų. Ar tokios Lietuvos tikėjomės?
Giedrius Grabauskas