2018 m. gruodžio 20 d., ketvirtadienis

Aurimas Drižius:Generalinė prokuratūra pakeitė kaltinimus A.Paleckiui - dabar jis kaltinamas "galimu šnipinėjimu"

Generalinė prokuratūra pakeitė kaltinimus A.Paleckiui - dabar jis kaltinamas "galimu šnipinėjimu"



Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Rita Stundienė informavo, kad Algirdas Paleckis jau nebekaltinamas "šnipinėjimu", tačiau jis kaltinamas "galimu šnipinėjimu".

Nors tokio straipsnio Baudžiamajame kodekse, kaip "galimas šnipinėjimas" nėra. Yra BK 119 straipsnis "šnipinėjimas". Visame BK tokio straipsnio, kaip "galimas šnipinėjimas" nėra, arba aš jo jau bent neradau.








Aurimas Drizius <llredakcija@gmail.com>

09:24 (prieš 1 valandą)

skirta Stundienė



sveiki, noriu paklausti, ar įtariamasis algirdas paleckis yra įtariamas šnipinėjęs viešą informaciją, kaip sako policijos šefas pernavas, ar slaptą, kaip numato BK str. šnipinėjimas?

119 straipsnis. Šnipinėjimas



1. Tas, kas turėdamas tikslą perduoti užsienio valstybei, jos organizacijai pagrobė, pirko ar kitaip rinko informaciją, kuri yra Lietuvos Respublikos valstybės paslaptis, arba šią informaciją perdavė užsienio valstybei, jos organizacijai ar jų atstovui,



baudžiamas laisvės atėmimu nuo dvejų iki dešimties metų.



2. Tas, kas vykdydamas kitos valstybės ar jos organizacijos užduotį pagrobė, pirko ar kitaip rinko arba perdavė informaciją, kuri yra Lietuvos Respublikos valstybės paslaptis, arba kitą užsienio valstybės žvalgybą dominančią informaciją, baudžiamas laisvės atėmimu nuo trejų iki penkiolikos metų.







kokias valstybės paslaptis paleckis bandė pagrobti, nusipirkti ar surinkti?



ir apskritai, ar tai valstybės paslaptis?



 





Stundienė Rita

10:43 (prieš 30 minučių)

skirta aš



Laba diena,





atsakydami į Jūsų paklausimą primename, kad A. Paleckiui yra pareikštas įtarimas dėl galimo šnipinėjimo. Detalesnė informacija šiuo metu neteikiama.

Atsiprašome, tačiau jo gynėjo duomenų neturime.







Pagarbiai



. Rita Stundienė



Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros

Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė



Rinktinės g. 5A, 01515 Vilnius

Tel. (8 5) 2 500 901

Vid. tel. 80 901

Mob. 8 618 13 739

El. paštas Rita.Stundiene@prokuraturos.lt
www.prokuraturos.lt



LL redakcijos kalbinti teisininkai sako, kad prokuratūra pamažu į procesą įvedinėja naujus terminus, tokius, kaip "galimas šnipinėjimas" arba "galimas nužudymas", nes žino, kad tokių nusikaltimų nebuvo, tačiau vis tiek reikia kažką apkaltinti. "Jie pasilieka sau kelią atsitraukti, jeigu teismas nesutinka su tokia traktuote", - sakė teisininkas. Jam tik kelia didelę nuostabą, kodėl Algirdas Paleckis jau du mėnesiai laikomas kalėjime ir jo šeima nesiima jokių žygių paviešinti šią istoriją. Brolis Rimvydas Paleckis prisipažino žinojęs, kad brolis suimtas, tačiau tylėjo, nes "pasitiki teisėsauga". "Jis matyt, "adekvatus", nes visi bijo prarasti savo valdiškus darbus", - juokėsi redakcijos kalbintas advokatas. Kaip žinia, Rimvydas Paleckis tebedirba LRT direktoriaus pavaduotoju.

 

LL redakcijos komentaras - ar šita trijulė - Pašilis, Pernavas ir VSD šefas Jauniškis, kurie vakar iš popierėlių skaitė, kad "pagavo rusų šnipą", bent suvokia, ką jie pridirbo. Juk tuoj baigsis šios troikos globėjos, buvusios partškolos dėstytojos kadencija, ir jiems teks atsakyti už visus savo darbelius.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą