Lietuvos teisėsauga gina taboro čigonus ir tuos kurie “žviegte žviegia“ prieš Rusiją ir jai pritariančius žmones.
Lietuvoje veikė užregistruotas ir plačiai paplitęs tinklalapis “vatnikai.eu“, kuriame buvo šaipomasi ir skleidžiama melaginga informacija apie Lietuvos Respublikos piliečius. Matėsi, kad tinklapis buvo sukurtas sąmoningai ir su tikslu pažeminti tam tikrą grupę žmonių, juos sumenkinti, ir paskleisti neapykantą šių žmonių atžvilgiu. Tinklapyje sistemingai buvo talpinama juodinanti ir tikrovės neatitinkanti informacija.
Dauguma apšmeižtų žmonių kreipėsi į teisėsaugą, kad ši sutramdytų, nustatytų ir pagal įstatymą nubaustų šmeižikus.
Ir ką Jūs manote? LR teisėsauga nustačiusi “vatnikai.eu“ domeno valdytoją, Lietuvos ryto žurnalistės Astos Kuznecovaitės, net neišsikvietė į policijos komisariatą apklausai.
“2018-05-23 buvo išsiųstas užklausimas į UAB ,,Interneto vizija“, kuri yra svetainės www.vatnikai.eu administratorius. UAB ,,Interneto vizija“ vykdomoji direktorė E.Litvinaitė nurodė, kad svetainės valdytoja yra Asta Kuznecovaitė, gyv. ******* g. ****-***, Vilnius, tel. Nr. 8 68 ****40, el. p. vatnikai@inbox.lt.
Su A. Kuznecovaite buvo susisiekta el. paštu, kuri nurodė, kad svetaine davė naudotis draugams gyvenantiems Anglijoje, jų kontaktinių duomenų nežino. Papildomai nurodė, kad svetaine davė naudotis Martynui Žasinui ir Bobui Žibuoklei, kurių daugiau jokių kontaktinių duomenų nežino ir pateikti negali.“
Iš duotų parodymų matosi, kad Asta Kuznecovaitė sąmoningai meluoja ir klaidiną tyrėją, nes Facebook socialiniame tinklapyje vartotojai “Martynas Žasinas“ ir “Bobas Žibuoklė“ paneigė visas draugystes su Asta Kuznecovaite ir paneigė bet kokį bendradarbiavimą.
Štai Vytautas Kleinauskas, kuris “LRytas“ tinklapyje parašė komentarą ir policijoje nuoširdžiai prisipažino, gavo Šiaulių tardymo izoliatoriuje praleisti 2 paras. Vytautas buvo nuteistas jam net nedalyvaujant teisme, nors jis policijos tyrėjai duodamas parodymus, savo ranka parašė, kad nori dalyvauti teismo posėdyje.
IMG_20180628_104103.jpg
O štai iš Anglijos grįžusio lietuvio Simono Zagursko už komentarus facebook socialiniame tinklapyje, oro uoste su antrankiais laukė pareigūnai. Ko pasekoje Simonas buvo savaitei uždarytas į Šiaulių tardymo izoliatorių.
Linas Naujelis