Rugsėjo 11 d. Lietuvos socialdemokratų darbo (LSDD), Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos bei „Tvarka ir teisingumas“ frakcijos pasirašė susitarimą dėl bendro darbo, kuris užtikrins spartesnį sprendimų priėmimą ir produktyvumą.
Frakcijų lyderiai įsitikinę, kad susitarimu užtikrinamos pozityvios permainos, atneš realios naudos valstybei, o taip pat padės sprendžiant Lietuvos žmonėms aktualias problemas. Susitarimo dokumentą pasirašę frakcijų seniūnai Andrius Palionis, Ramūnas Karbauskis ir Vytautas Kamblevičius teigė ieškosiantys bendrų sprendimų ir tiki, konstruktyvumu.
Lietuvos socialdemokratų darbo frakcijos seniūnas Andrius Palionis šį žingsnį vertina pozityviai.
„Prisimenant pavasario sesiją, kartais būdavo sudėtinga susirinkti 71 balsą. Manau, kad po šito susitarimo pasirašymo valdančioji dauguma bus ryžtingesnė ir garantuota dėl priimamų sprendimų, nes prie svarbių įstatymų projektų priėmimo proceso prisijungs nemažas ratas patyrusių politikų“, – sako A. Palionis.
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis mano, kad ši sutartis taps pagrindu glaudesniam bendradarbiavimui.
„Sutartis padės priimti sprendimus, kurie reikalingi mūsų Vyriausybės darbui. Ji užtikrina frakcijų palaikymą ir rėmimą. Šio palaikymo formalizavimas duoda garantiją, kad mes vieni kitus dažniau matysime, dažniau pasitarsime, tai garantuos, kad daugeliu klausimų galėsime sutarti. Tai nereiškia, kad būsime palaikomi visiškai visais klausimais, jis reiškia, kad pastangų iš visų pusių bus daugiau“, – sako R. Karbauskis.
Frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ seniūnas V. Kamblevičius teigė, kad frakcija palaiko ne visus valdančiųjų sprendimus, nors nepritaria dėl sveikatos, švietimo reformų, tačiau tikisi, kad bus galima rasti bendrą kalbą.
Visi susitarimą palaikiusių frakcijų atstovai tikisi, kad spartesniu darbu bus galima garantuoti šalies ekonominį, socialinį ir politinį stabilumą, o didesnis Seimo frakcijų palaikymas priimant sprendimus atneš daugiau naudos valstybei.
lrs.inf