Analinių reikalų specialistai ir Rusija gąsdinimu praktikuojantys naujienų portalai praneša, kad darželinukų tėvai pyksta dėl to, kad jų vaikai nevalgo darželiuose sveiko maisto, už kurį jie dar ir moka.
Ir vėl eilinį kartą bandoma suduoti smūgį “valstiečiams“ ir pasišaipyti iš priimto įstatymo, kad darželiuose ir mokyklose vaikai būtų maitinami kuo sveikiau.
Visais atvejais bandoma pašiepti Sveikatos ministrą Eurelijų Verygą, kuris rūpinasi Lietuvos vaikais, o būtent Lietuvos ateitimi, nes sveika mityba yra labai svarbus pagrindas augančiai Lietuvos ateičiai.
Jeigu mūsų vaikai valgys sveikesnį maistą, jų imuninė sistema bus atsparesnė paleidžiamiems virusams, ko pasekoje nereiks vaiką šerti antibiotikais, vaiko vystymosi stadijoje tai yra labai svarbus momentas.
Sveikai maitinamas vaikas yra daug kartų atsparesnis ligoms, jo smegenų veikla veikia sparčiau, jo aktyvumas ir fizinė būklė yra žymiai geresnė nei tų kurie valgo šlamštmaistį.
Sveikame kūne sveika siela
Vaiką maitinant sveikai jame formuojasi sveiko žmogaus siela ir pasaulėžiūra. Sveikai maitintas ir auklėtas vaikas vargu ar kada nors pataps alkoholiku ar narkomanu.
Priešai
Didžiausi šios naujovės priešai yra patys tėvai kurie dažnai yra savęs ir savo vaikų nuodytojai. Prie viso šito prisijungia melą bei propagandą ir tuštybes skleidžiančios naujienų ir ištvirkimų agentūros.
Reikia stengtis ir kovoti šioje vietoje su tais, kurie patys nuodijasi ir tai bando pateisinti. Tai dažniausiai būna alkoholį vartojantys tėveliai ir savo vaikučiams rodantys idiotišką pavyzdį. Dabartiniai tėveliai yra labai demokratiški ir vaikams leidžia valgyti tai ką jie nori, o jie dažniausiai jie nori- bulvyčių free ar dar kitokio nuodo kurį tėveliai be jokio sąžinės graužaties jiems perka. Darželiuose ir mokyklose įvesta nauja tvarka “tėveliams kvaileliams“ yra lengvas šokas, nes jų pačių sugadinti vaikai sveikesnio maisto nevalgo.
Taigi, ši situacija gali pasikeisti, tik tuo atveju, jei pradės keistis patys “tėveliai kvaileliai“, nes joks Veryga jų protingesniais nepadarys. Draudimai yra geras dalykas, nes apie juos visi kalba, jeigu kalba, vadinasi apie tai galvoja…
Linas Naujelis